Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Team Slovakia na 24h Paul Ricard

Wednesday, 08. 07. 2015 - 22:04, Public relations   

Team Slovakia na 24h Paul Ricard

Najväčší slovenský pretekársky tím ARC Bratislava už tento víkend odštartuje na prvej 24-hodinovke na okruhu Paul Ricard vo Francúzsku.

Porsche 997 Cup S s číslom 66 v typických tímových farbách bude mať čisto slovenskú posádku: o čo najlepšie umiestnenie popri veteránovi slovenských a svetových okruhov Mirovi Konôpkovi zabojujú aj Zdeno Mikuláško a Matej Konôpka. Prvýkrát v histórii tak štartuje na 24-hodinových pretekoch slovenský tím len zo slovenskými jazdcami.

arc-24pr-nakladanie-1.jpg

„Jazdil som už veľmi veľa 24-hodinových pretekov, ale nikdy sme neboli čisto slovenská posádka, a preto som už dlho plánoval ísť 24h preteky so slovenským tímom a slovenskými jazdcami," povedal pred odchodom do Le Castellet Miro Konôpka. „Trochu ma mrzí, že sa mi nepodarilo nájsť aj štvrtého slovenského jazdca do partie, ale skúsime urobiť výsledok aj v trojici. V trojke sa jazdí len 24h Le Mans a je to dosť náročné, hlavne, keď sú očakávané tento víkend extrémne teploty. No už sme to zvládli v horúčavách v Dubaji, Senegale či Malajzii, takže vieme, ako na to. A tak sa v Paul Ricard pokúsime uspieť. V príprave sme urobili všetko potrebné, auto má úplne nové takmer všetko. V 24-hodinových pretekoch sa môže stať čokoľvek, no verím, že aj v trojici sa nám podarí dostať sa dopredu. Držte nám palce."

arc-24pr-nakladanie-3.jpg

Už mesiac pred podujatím bolo prihlásených 65 tímov z celého sveta. 24H SERIES zaujímavo mixuje v pretekoch rôzne kategórie, a tak sa na štarte stretnú triedy GT, Touring Cars aj 24-hodinové špeciály. O tom, že aj takýto mix funguje, hovoria predchádzajúce kolá seriálu: napríklad v Dubaji či v Zandvoorte sa 6 zo 7 víťazov kategórií dostalo do prvej dvadsiatky v celkovom poradí. A v Holandsku v 12-hodinovke delilo víťaza od druhého len 16 sekúnd! Prvé tréningy podujatia Hankook 24h Paul Ricard sa začnú už vo štvrtok popoludní. Kvalifikácie triedy SP2, v ktorej bude klasifikovaný tím ARC Bratislava, sa pôjdu v piatok podvečer. Štart 24-hodinovky je naplánovaný na sobotu 14:30. Na stránke 24hseries.com budú môcť fanúšikovia sledovať naživo celé preteky, televízna stanica Motors TV ponúkne 6 hodín živých vstupov.

arc-24pr-nakladanie-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri