Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänakov TiTänak nakoniec zdarne doplával až do cieľa

Tuesday, 10. 03. 2015 - 19:01, Katarína Ďurecová   

Tänakov TiTänak nakoniec zdarne doplával až do cieľa

Na tohtoročnú edíciu Rally Mexico tím M-Sport a najmä Ott Tänak rozhodne nezabudne. Ten totiž so svojou Fiestou RS WRC, neskôr vtipne prekrstenou na TiTänak, skončil v jazere, z ktorého ju následne vylovil a dostal do pojazdného stavu tím M-Sportu.

Ott Tänak a jeho TiTänak teda nakoniec doplávali až do cieľa a to konkrétne na 22-hom mieste: „Tím predviedol skvelú prácu, bolo to od nich niečo neskutočné. Bolo skvelé byť schopný pokračovať v rally. Pre mňa i pre Raiga (Moldera) to bolo veľmi dôležité a záver rally sme si užili. Teraz sa už ale dívame na Argentínu a na to, ako sa tam môžeme zlepšiť. Musím povedať, že na celý tím som neskutočne pyšný, byť tu s nimi je obrovské privilégium. Pre jazdca je to obrovská vzpruha, keď vie, že má za sebou ľudí, ktorí tomu vždy dajú 100 %. Stále nemôžem uveriť tomu, čo dokázali. Bolo to niečo fantastické. Po rally ich všetkých pozývam na pivo!," skláňa poklonu svojim mechanikom Tänak.

M-Sport;134466-tanal03mex15sv244.jpg

„Po všetkých tých emóciách, ktoré sme zažili v piatok, sa z toho nakoniec vykľula úžasná rally so skvelým výsledkom pre celý tím. Elfyn (Evans) a Dan (Barrit) získali skvelé štvrté miesto, čím vyrovnali svoje maximum, a sú teraz na silnom piatom mieste v šampionáte. Viem, že Elfyn bol trochu frustrovaný, lebo bol schopný ísť i oveľa rýchlejšie, ale dokázal udržať chladnú hlavu a bez problémov dôjsť do cieľa. A čo sa týka chlapcov z tímu, ktorí dostali Ottave (Tänakove) auto až do cieľa rally - bolo to niečo fenomenálne. Po tom všetkom, čím si Ott (Tänak) a Raigo (Molder) prešli, bolo dôležité, aby sa dostali späť za volant. Je to prvý krok k znovuvybudovaniu sebadôvery a dokonca nám to prinieslo i jeden bod do šampionátu konštruktérov!," hovorí šéf tímu M-Sport Malcolm Wilson.

Wilson ďalej pokračuje v skladaní poklony svojmu tímu: „Som presvedčený o tom, že máme tých najtalentovanejších, najoddanejších a najangažovanejších technikov v celom tomto športe a počas tohto víkendu to opäť dokázali. Vidieť ich pri práci bolo skutočné potešenie. Sú tímom v každom slova zmysle a na toto podujatie určite veľmi dlho nezabudnem. Kapotu auta sme po jeho vytiahnutí z jazera nemenili, na aute bola celý víkend a keď sa vrátime naspäť do našej dielne, tak ju nechám podpísať každým členom tímu a bude vystavená v múzeu M-Sportu."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri