Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak zvyšuje náskok

Saturday, 05. 10. 2019 - 21:19, Ľuboš Kašický   

Tänak zvyšuje náskok

Na waleskom blate pokračuje boj o titul. Najbližšie je stále Estónec na Toyote Yaris WRC.

 

V sobotu sa išlo 584 kilometrov (152 ostrých) bez servisu. V ťažkých podmienkach si museli preto posádky dávať poriadny pozor. Dokonca aj Kris Meeke dnes došiel do cieľa! Pravda, tak opatrne, že nestačil tempu trojice najrýchlejších. Naopak jeho tímový kolega z toyoty, Ott Tänak, síce v druhej etape nezajazdil ani jeden najrýchlejší čas, no vyrovnaným výkonom dokázal prvýkrát tento víkend zvýšiť náskok na dvojciferné číslo. Po druhej etape vedie pred Neuvillom o viac, ako desať sekúnd. „Na predposlednom úseku som prišiel o zadný nárazník a pre hluk v kabíne som takmer nepočul spolujazdca,“ posťažoval si líder Tänak.

toy02-8.jpg

Belgičan na hyundai dnes vyhral dve eresky a zaslúžene sa posunul na druhé priečku. „Skúsil som dnes zatlačiť. Stále je to otvorené. Zajtra sa to ukáže,“ konštatoval Thierry Neuville, ktorý tretiemu Ogierovi odskočil na šesť sekúnd. Francúz na citroene to tlačil ako vedel, no nestačilo to. Šesťnásobného šampióna však nemôžeme podceňovať a zajtra ešte môže ukázať drápy.

Záverečná nedeľňajšia etapa má síce iba 38 ostrých kilometrov (s prejazdami 270 km), no stať sa môže čokoľvek. Každopádne už okolo štrnástej by sme mali vedieť ako to dopadlo.

hyu01-3.jpg

Pozrite si priebežné poradie.

cit02-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri