Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Swidnicki a Lužičky majú svojich víťazov

Friday, 04. 05. 2012 - 21:41, Zdenka Frývaldská   

Swidnicki a Lužičky majú svojich víťazov

Počas dvoch posledných aprílových víkendov sa v Poľsku i v Česku pretekalo. Prvý víkend v dátume 21.-22.4. bol rezervovaný pre Rajd Swidnicki a ten ďalší, v dňoch 27.-28.4., pre Thermica Rally Lužické hory.

 

Jacek Mazur;1102-0135.jpg

V poradí 40. ročník Rajd Swidnicki priniesol pre svojich účastníkov až 550 kilometrov dlhú trať, pričom takmer 190 km tvorilo 14 rýchlostných skúšok. Do pretekov odštartovalo 55 súťažných posádok, z ktorých sa najlepšie darilo známej poľskej dvojici Kajetan Kajenatowicz - Jaroslaw Baran na Subaru Impreza RT. Do cieľa dorazili 36 sekúnd pred svojimi súpermi, bratmi Bebenekovcami na Peugeote 207 S2000 a ďalšou takmer minútou pred Rzeznikom s Mazurom na rovnakom vozidle. V poradí tretím podujatím z poľského kalendára rally bude Rajd Karkonoski, ktorý sa uskutoční na deň detí, 1.6.2012.

Marek Felt;dsc-9116.jpg

Rovnako ako u našich severovýchodných susedov, tak aj na severozápade pokračovali Majstrovstvá Českej republiky v rally svojim ďalším podujatím. Na rade bola tretia súťaž sprintrally, ktorá niesla názov Thermica Rally Lužické hory. Súťažné posádky na nej absolvovali 274 kilometrov, z ktorej takmer tretinu tvorili rýchlostné skúšky. Preteky sa uskutočnili v teplom počasí, na zaujímavej trati v okolí Liberca. Počas celého dňa predvádzala najlepší výkon jednoznačne dvojica Kostka - Houšť jazdiaca na Citroen C4 WRC. Pred Odložilíkom a Tlusťákom vyhrala napokon s náskokom 1,22 minúty. Pre sprintrally je najbližšie pripravený Rallysprint Kopná, ktorý sa bude konať 11.-12.5.2012.


zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri