Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Švecovci vicemajstrami Slovenska v rally 2023

Tuesday, 24. 10. 2023 - 20:09, Miroslav Majláth   

Švecovci vicemajstrami Slovenska v rally 2023

Máme za sebou posledné podujatie slovenskej rally sezóny 2023. V nej sa v národnom šampionáte vicemajstrami Slovenska stali bratia Kamil a Erik Švecoví.

 

T. Szabosi;jm1a1084.jpg

49. Garrett Rally Košice 2023 ukončilo tohtoročnú slovenskú rally sezónu. V nej bojovala o body za Aries Racing aj dvojica Revúčanov, Kamil a Erik Švecoví na Peugeote 208 Rally4.

T. Szabosi;asf70256-2.jpg

Už od úvodnej rýchlostnej skúšky sa Kamil a Erik držali medzi TOP 10 absolútneho poradia, pričom svoju pozíciu od rýchlostnej skúšky ku rýchlostnej skúške vylepšovali. Po prejazde predposledným meraným úsekom to už bolo siedme miesto absolútneho poradia a to aj napriek chybe, ktorú vyrobili už v úvodnom teste. Počas celej doby však navyše ovládali druhé miesto v triede 5. Toto veľmi pekné umiestnenie však nakoniec zhatil defekt a výmena pneumatiky priamo v rýchlostnej skúške.

T. Szabosi;jm1a9842.jpg

„Pre mňa sú Košice doslova zakliate. Už som tu v minulosti prišiel o motor, aj prevodovku a obdobne zle začala aj tohtoročná rally. Už v prvej rýchlostnej skúške som totiž trafil retardér, pošramotil celý predok auta a poohýbal chladiče. Ešte šťastie že vydržali a nepraskli. Samozrejme z toho hneď bola strata a tak sme začínali desiatym miestom, ktoré sme postupne menili za lepšie a lepšie umiestnenie. V poslednom teste iba kúsok po štarte sme ale dostali defekt (na tom istom mieste nás bolo viac) a z toho vyplývala opäť strata. Keďže bolo jasné, že titul už nezískame, tak sme sa rozhodli vymeniť koleso priamo v rýchlostnej skúške, čo nás stálo takmer tri minúty času a samozrejme prepad na konečné štrnáste miesto absolútneho poradia. V triede 5 sme ale aj tak dojazdili na druhom mieste, no a v konečnom poradí národného šampionátu nám nakoniec patrí aj titul prvých vicemajstrov Slovenska. Bola to zaujímavá sezóna s množstvom prekvapení, ale nám sa páčila. Vďaka patrí všetkým partnerom, ktorí nám pomáhali, hlavne Paľovi Cireňovi za možnosť reprezentovať Aries Racing, ale aj mechanikom, fanúšikom a v neposlednom rade aj našim rodinám,“ zhodnotil Kamil Švec po dojazde do cieľa 49. Garrett Rally Košice 2023.

T. Szabosi;jm1a1532.jpg

Oficiálna časť slovenskej rally sezóny je za nami, no teraz nás čaká je neoficiálna časť a do nej patrí aj podujatie AUTO SHOW, ktoré sa už tradične koná vždy v mesiaci november na Slovakia Ringu. A inak tomu nebude ani teraz, pričom na štarte budeme mať možnosť sledovať aj Aries Racing Team, ktorý pripravuje pre fanúšikov pekné prekvapenie. Okrem neho na štarte AUTO SHOW však určite budeme sledovať aj bratov Švecových.

Aries Racing Team

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri