Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

BG Autosport zvládol Rally Košice 2023 na výbornú

Tuesday, 24. 10. 2023 - 20:51, Miroslav Majláth   

BG Autosport zvládol Rally Košice 2023 na výbornú

V rámci 49. Garrett Rally Košice 2023 sa predstavila divákom aj trojica súťažných posádok BG Autosport, pričom všetky tri dojazdili s dobrými výsledkami až a cieľovú rampu.

 

Tibor Szabosi

Trojica posádok BG Autosport Teamu sa predstavila v rámci seriálu Slovenský rally Pohár. Z nich najlepšie zvládla nástrahy domácich tratí dvojica Oskar Šaláta – Gabriella Simko jazdiaca na Škode 120L. V cieli im patrilo druhé miesto v triede RP1, ale aj dvanáste miesto absolútneho poradia. No a v rámci sezóny víťazstvo v triede RP1.

Tibor Szabosi

„Rally Košice sme v podstate už nemuseli ani absolvovať, keďže už v predstihu sme sa stali víťazmi triedy RP1. Je to pre nás domáca súťaž, tak sme si ju ešte strihli a sme radi, všetko vyšlo výborne. Nebolo to jednoduché, zbytočne sme neriskovali a druhé miesto v triede berieme všetkými desiatimi, Vďaka patrí partnerom, mechanikom, divákom a hlavne našim rodinám,“ zhodnotil Oskar Šaláta v cieli.

Tibor Szabosi

Hneď za Oskarom s Gabriellou na treťom mieste v triede RP1 dojazdil ich tímový kolega, Peter Brostl  jazdiaci na Škode 120. Peter, ktorému v konečnom poradí patrí v triede RP1 druhé miesto na túto poslednú súťaž v sezóne vymenil spolujazdca, pričom po jeho boku sa predstavil Adam Závadský.

Tibor Szabosi

„Museli sme to na poslednú súťaž trochu poprehadzovať, keďže môj spolujazdec mal dôležitejší program. Adam fungoval veľmi dobre. Rýchlostné skúšky boli super, ale počasie sa s nami klasicky v Košiciach pohralo. Nielen s nami ako posádkou, ale vycvičilo aj mechanikov pri prezúvaní pneumatík. Sme spokojní a ďakujeme všetkým ktorí nás podporujú,“ povedal spokojný Peter Brostl.

Tibor Szabosi

 

Tibor Szabosi

V prípade šéfa BG Autosport Teamu, Gabriela Barkásza bola 49. Garrett Rally Košice 2023 iba treťou súťažou v sezóne. Vo vozidle Renault Clio Williams Gabiho navigoval Norbert Juhász, pričom výsledkom bolo deviate miesto v najpočetnejšej triede RP3.

Tibor Szabosi

„V našom prípade nešlo v podstate o nič, keďže to bola v mojom prípade tretia súťaž a preto som už nemal nárok na dobré umiestnenie v záverečnom hodnotení. No a urobili sme trochu rošádu v spolujazdcoch, ja som moju spolujazdkyňu požičal Oskarovi a on mne zase svojho. Netreba za tým hľadať žiadnu senzáciu. Keďže Osi je už víťazom triedy, chceli sme si vyskúšať niečo nové, nepoznané. Musím povedať, že Norbi fungoval dobre a spoločne sme si dobre zajazdili. Aj keď na druhej strane to počasie si tie vrtochy mohlo odpustiť. Oficiálna sezóna je za nami, dopadla výborne za čo patrí vďaka aj partnerom BG Autosport Teamu. Samozrejme vďaka patrí všetkým členom tímu, mechanikom, manželkám, priateľkám, proste všetkým, ktorí akoukoľvek formou pomohli,“ uzavrel rozprávanie Gabriel Barkász, šéf BG Autosport Teamu.

Tibor Szabosi

Oficiálna sezóna, ako už povedal Gabi je za nami a začína jej neoficiálna časť. To, či niektorých členov BG Autosport Teamu niekde budeme mať možnosť sledovať je ešte otázne. Veríme však, že trojica súťažných posádok sa svojim priaznivcom v tomto roku ešte niekde predstaví.

Tibor Szabosi

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri