Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Súťaž Africa Race sa stala skutočnosťou

Monday, 29. 12. 2008 - 20:41, Michal Kostka   

Súťaž Africa Race sa stala skutočnosťouPoslednú decembrovú nedeľu opustila karavána súťaže Africa Race Marseille a zamierila do prístavu Sète, kde ich očakáva trajekt Mistral Express. Do Maroka by súťažiaci a ich technika mali doraziť v utorok.

Po dvojdňovom technickom preberaní vozidiel v areáli Katolíckej univerzity Otca Timon-Davida tvorí konvoj prvej Africa Race dvadsaťtri súťažných vozidiel. Na osem motocyklov, jedenásť súťažných osobných áut, štyri kamióny a tiež štyri autá idúce v kategórii „Raid“ čaká hneď v utorok prvá z dvanástich etáp, so štartom v Nadore. Počet súťažiacich je skutočne nízky, niektorí z pôvodne prihlásených svoju účasť na poslednú chvíľu odvolali z finančných dôvodov. Celosvetová finančná kríza má dopad aj na motoristický šport a Africa Race je jednou z jej obetí. Pre tých, čo sa postavia na štartovú čiaru však čaká úžasné, 7490 kilometrov dlhé divadlo v scenériách, aké vie pripraviť jedine Afrika. Milovníci diaľkových súťaží si ho nepochybne vychutnajú aj so všetkými jeho nástrahami.



Príjemné počasie a hrejivé slnečné lúče výrazne prispeli k uvoľnenej atmosfére a pohode, ktorá medzi súťažiacimi aj organizátormi panovala počas technického a administratívneho preberania. A tak, kým činovníci FIA a FIM kontrolovali prihlásené stroje, Jean-Louis Schlesser v dobrej nálade žartoval s Janom de Rooyom. Spokojný výraz v tvári mal aj José Manuel Pellicer, veľký favorit súťaže na novom „Bavoráku“ 450 GX. Zo súťažou sa na čierny kontinent vracia aj zdravotnícka organizácia Fidelia Assistance a jej skúsení doktori, ktorí sa budú o bezpečnosť a zdravie súťažiacich.



Vlnami Stredozemného mora sa účastníci Africa Race budú plaviť 36 hodín, počas nich absolvujú potrebné bezpečnostné a navigačné brífingy. Hneď po vylodení skočia rovnými nohami do plného súťažného nasadenia, čaká na nich 691 kilometrov dlhá prvá etapa z Nadoru do Boutnibu a počas nej 173 meraných kilometrov.

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri