Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Super Final Rallye Cup Series

Thursday, 08. 12. 2011 - 19:54, Daniel Mandzi   

Super Final Rallye Cup Series

V kruhoch blízkych maďarským ralley, dobre známa dvojica: "staré líšky" Garamvölgyi  Zoltán a Füredi András pripravili na záver roka 2011 ďalší trhák. V období keď sa už pomaly zabúda na sezónu a väčšina milovníkov rallye nachádza potešenie už len v jedení sviatočných makových koláčov, títo dvaja zanietení a trochu aj blázniví chlapi by radi pridali trochu korenia do života rallye. Už dobre známu súťaž Szilveszter Rallye rozšírili z dvoch na štyri dni a tým aj  ho pozdvihli na medzinárodnú úroveň bude koniec  sezóny definitívne ešte zaujímavejší. Zmeny nastali nielen v samotnej súťaži ale aj v organizátorskom tíme, ktorý sa rozšíril o ďalšieho člena - dámu.

Jozef Pisch;1t1u2463-4.jpg

„Veľmi ma zaujal nový projekt, ktorý bol zrealizovaný minulý rok v Orechovej Potôni, neďaleko Dunajskej Stredy - Slovakia Ring. Predovšetkým fakt, že projekt - trať ako aj celé pretekárske centrum bolo vybudované od základov. Berúc do úvahy že Žitný Ostrov bol pred niekoľkými rokmi domovom „Žitnoostrovskej Rallye" - ako organizátor to beriem ako výzvu o vyrovnanie sa tejto tradícii alebo skôr pokus o jej predčenie.  Otvorený a pozitívny prístup vedenia Slovakia Ringu bol v tomto veľkou pomocou" - povedala Gabriela Kulcsárová, najnovšia členka tímu ktorá zároveň žije v tejto oblasti.

Jozef Pisch;1t1u3997-2.jpg

Aby sme to zhrnuli - Čo ponúkame pretekárom a divákom?

„V každom prípade veľmi kvalitnú súťaž. V posledných desiatich rokoch bol Hungaroring domovom pre viac ako 180 pretekárov, a piloti, ktoré sa vracajú každý rok, nás len uisťujú v tom, že sa im ponúkame kvalitnú súťaž. Sme hrdí na to, že už šesť rokov sa na Hungaroringu koná záverečná rallye sezóny. Veríme, že táto spoločná Slovensko-Maďarská akcia nám pomôže ďalej zlepšovať už aj tak dobré meno Silvestrovskej Rallye. Za veľmi dôležité považujeme aby toto rozšírenie nešlo na úkor kvality. Silvestrovská Rallye sa začne 27. decembra na Slovakia Ringu neďaleko Dunajskej Stredy. Po úvodných administratívnych a technických formalitách je pre súťažiacich pripravený viac ako 70 km rýchlostných skúšok. Na záver dňa budú vyhlásené výsledky a potom sa presunieme na Hungaroring, kde máme pripravený podobný program. Vďaka vývoju môžeme ponúknuť súťažiacim a divákom zaujímavejší závod. Chceme tiež venovať viac pozornosti službám ponúkaným pretekárom ako aj divákom." - povedal Garamvölgyi Zoltán.

Peter Vranský;szilveszter-rally-289.jpg

Čo bude asi najatraktívnejšie na tejto štvordňovej súťaži?

„Predovšetkým ide o nové trate. Slovakia Ring je zatiaľ neznámy pre maďarských pretekárov a opačne Hungaroring je stále ešte neznámy pre slovenských závodníkov. Okrem toho ponúkame hodnotné ceny pre pretekárov ktorý budú pretekať  na oboch tratiach a nezabudli sme ani na divákov. Aj medzi nimi vylosujeme ceny. Výhercovia sa zúčastnia takzvaných „Race Taxi " kedy si môžu vyskúšať sedadlo navigátora v podmienkach reálnej súťaže. Týmto by sme chceli dosiahnuť aby si čo najviac ľudí obľúbilo tento šport."

A toto by mohli byť záverečné slová! Prajeme Vám veľa šťastia.

Peter Vranský;szilveszter-rally-013.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri