Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Sue Mead sa vracia na Dakar

Friday, 24. 12. 2010 - 16:00, Michal Kostka   

Sue Mead sa vracia na Dakar

Rukami Sue Mead prešli počas jej novinárskej kariéry od roku 1988 stovky vozidiel, v ďalších zas sedela ako člen súťažnej posádky. V roku 1995 tvorila spolu s Daphnee Greene prvú americkú ženskú posádku na legendárnej Camel Trophy. V cieli im patrilo trináste miesto z dvadsiatich. Ako spolujazdkyňa dva razy slávila po boku Roda Halla (1996) a Darrena Skiltona (1999) víťazstvo na matke všetkých off-road súťaží, Baja 1000. Za svoj prínos pre off-road scénu bola v roku 2007 uvedená do Off-roadovej siene slávy.

Dakar Ford Raptor;

Dakar na vlastnej koži po prvý raz okúsila v roku 2000. Na poslednú chvíľu sa dostala do tímu Darrena Skiltona a Troya Johnsona. So starým známym Skiltonom doviedli americkú KIU Sportage do cieľa na 56. mieste. Pri prvom juhoamerickom Dakare bola zas členkou sprievodného tímu Volkswagenu.

Dakar Ford Raptor;

Teraz sa na najťažšiu diaľkovú rally sveta vracia a opäť je pri tom Darren Skilton. Pre svoj comeback si za súťažné náčinie zvolili Ford F-150 SVT Raptor. Aj ľudia vo Forde si mysleli že je to dobrý nápad a spôsob ako ukázať potenciál ich vozidla. A tak Sue a Darren dostali do rúk novučký Molten Orange Raptor.

Dakar Ford Raptor;

O prípravu vozidla sa postaral Troy Johnson, majiteľ a inštruktor kalifornskej firmy FabSchool. Pod jeho vedením dostal Raptor bezpečnostnú klietku, súťažné sedadlá, povinnú bezpečnostnú výbavu a tiež nové tlmiče značky Fox. Po ôsmich týždňoch opustil koncom novembra Raptor brány garáže a vydal sa na prvú testovaciu jazdu. Na druhý deň už nasledovalo nalodenie v Long Beach a cesta na južnú polguľu. Zmiešaná dvojica si za cieľ dáva nielen úspešný dojazd do cieľa, ale aj víťazstvo v triede Open 2.

Zdroj: news.pickuptrucks.com



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri