Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Subaru mieri na Dakar 2010!

Thursday, 19. 11. 2009 - 00:03, Andrej Haverda   

Subaru mieri na Dakar 2010!

Japonský predajca predstavil jeden zo svojich projektov, vychádzajúci z modelu Forester, ktorý sa objaví v najbližšom „vydaní“ Rallye Dakar 2010. Predstavenie „špeciálu“ prebehlo minulý týždeň v hoteli Sheraton v Buenos Aires. Subaru teda bude ďalšou značkou, ktorá sa objaví v 32. ročníku populárnych pretekov, v najťažšej rallye sveta, opäť konajúcej sa na juhoamerickom kontinente.
                                                                                                    

Za volantom strojov budú v Argentíne sedieť Gabriel Pozzo a Japonec Yoshiu Ikemachi.

Japonský výrobca uviedol, že s týmto „špeciálom“ (zvaným Subaru-Elaion Forester) jeho „stvoritelia“ najazdili viac než 9 000 km a to práve po tzv. pistách medzi Argentínou a Chile, kde sa bude nasledujúci ročník najslávnejšej a najťažšej rallye sveta odohrávať. Gabriel Pozzo má už s touto rallye na juhoamerickom kontinente svoje skúsenosti, pretože sa tu v tomto roku predstavil za volantom auta Mitsubishi Montero. Okrem toho má dlhoročné skúsenosti z národných šampionátov Cross Country Rally. Rovnako tak Japonec Yoshiu Ikemachi, osemnásobný účastník Dakaru (šesťkrát s automobilom a dvakrát na motocykli), dokáže iste nadobudnuté skúsenosti zužitkovať.
                                                                                                 

Gabriel Pozzo uviedol: „Ďakujem tímu za dôveru, že som bol vybraný ako vodič. Je to veľká výzva a som veľmi hrdý na to, že sa v nasledujúcom ročníku budem môcť predstaviť pod hlavičkou Subaru. Dúfam, že sa nám podarí zajazdiť dobrý výsledok.“

Nový Forester má motor 2.0 Turbo boxer, pripravený tímom Barattero, zameraný výhradne na výskum, vývoj a budovanie značky po celom svete. Cieľom je vývoj vozidiel pre diaľkové súťaže pod hlavičkou FIA.
                                                                                               
Subaru na Dakare nebude po prvýkrát. Toto je fotografia zo štartu Dakaru v roku 1982. Za volantom modelu
1800 Swingback 4X4 sa vtedy objavil známy britský súťažný jazdec Vic Elford.


„Pracovali sme tvrdo a to bude naďalej tiež našim cieľom. Vozidlo prešlo mnohými testami. Myslíme si, že máme isté šance a dúfame v čo možno najlepší výsledok,“ prezradil Fabian Baratero, vedúci stajne.

Jeho slová potvrdil aj Yoshiu Ikemachi, ktorý ku svojej druhej účasti na juhoamerickom kontinente uviedol: „Mám absolútnu dôveru v bratoch Baratterovcoch a tiež vo svojom tímovom kolegovi Gabrielovi Pozzo. Dúfam, že sa nám podarí urobiť na Dakare 2010 čo možno najlepší výsledok.“

Zdroj: Viktor Chytka, www.rally-raid.eu

Foto: archív a www.dakardantan.com



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri