Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Štyridsiatyšiesty ročník Rallye Tatry v reči čísel a štatistík

Thursday, 02. 05. 2019 - 20:34, Public relations   

Štyridsiatyšiesty ročník Rallye Tatry v reči čísel a štatistík

Zaujimavé čísla a štatistiky ponúka zoznam prihlásených posádok na druhé podujatie majstrovstiev Slovenskej republiky v rally, ktorým je v prvý májový víkend 46. ročník Rallye Tatry 2019. Usporiadateľom z AOS klubu Poprad sa prihlásilo celkom 74 posádok z troch štátov. Do slovenského šampionátu (MSR) sa prihlásilo 45 posádok, v rámci Slovenského rally pohára (SRP) odštartuje spolu 14 súťažiacich, premiérový ročník Rallye Tatry Legend absolvuje 13 posádok a dve súťažné dvojice sa prihlásili do Rallyškoly (RŠ).

Najviac prihlásených posádok - 59 je zákonite zo Slovenska. Medzi 15 zahraničnými posádkami dominujú súťažiaci z Českej republiky, ktorých sa prihlásilo 12 a tri posádky prídú z Poľska. Kvalitu aktuálneho ročníka tatranskej rally podčiarkuje štart celkom 9 jazdcov s prioritou ASN vrátane Grzegorza Grzyba z Poľska a Ondřeja Bisahu s Romanom Odložilíkom z Českej republiky. Medzi prihlásenými nájdeme trinásť zmiešaných posádok, keď na sedadle spolujazdca nájdeme zástupkyně nežného pohlaví.

Tibor Szabosi;c50q3609asf-1.jpg

V obsadení tried v rámci slovenských majstrovstiev dominuje s jedenástimi vozidlami trieda 3, iba o jedno auto menej nájdeme v triede 2. Naopak najmenej vozidiel sa prihlásilo v triede 7 a 8 (2 autá) a v triede 11 iba jedno auto. V rámci Slovenského rally pohára je najviac vozidiel v triede RP2, kde sa prihlásilo 8 áut, v triede RP3 registrujeme 5 áut a v triede RP1 len jedno vozidlo.

Fanúšikovia rallyšportu sa môžu tešiť na pestrosť zloženia automobilového parku, kde evidujeme 13 automobilových značiek. Najväčšie zastúpenie má značka Škoda v podobe 19 vozidiel, nasledujú Peugeot, Ford a Mitsubishi. Naopak po jednom vozidle má Hyundai a Honda. Prihlásených je 10 áut progresívnej kategórie R5, šiesť vozidiel Škoda Fabia, tri Ford Fiesta a jedno vozidlo Hyundai i20. V štartovom poli nebude chýbať aj jedno auto špecifikácie WRC v podobe Fordu Fiesta RS.

Martin Paľov;img-4241-5.jpg

Rallye Tatry sú po tretí raz zaradené do Tatransko-Valašského pohára. Z pôvodných 35 registrovaných jazdcov sa prihlásilo 24 posádok. Podmienkou zaradenia do celkovej klasifikácie česko-slovenského pohára je účasť na Kowax Valašská rally vo Valašskom Meziříčí a Rallye Tatry v Poprade.

Štatistika podľa zoznamu prihlásených posádok:

Celkom prihlásených: 74 posádok (59 slovenských, 15 zahraničných)

Počet štátov: 3

Slovensko - 59, Česká republika - 12, Poľsko - 3

Priorita ASN: 9

SVK - Martin Koči, Jozef Béreš jr., Jaroslav Melichárek, Peter Gavlák, Igor Drotár, Tomáš Konečný, POL - Grzegorz Grzyb, CZE – Ondřej Bisaha, Roman Odložilík

Tibor Szabosi;asf-3506-1.jpg

Majstrovstvá Slovenska v rally (MSR) – jednotlivé triedy:

Trieda 1: 1 vozidlo

Trieda 2: 10 vozidiel

Trieda 3: 11 vozidiel

Trieda 5: 7 vozidiel

Trieda 6: 6 vozidiel

Trieda 7: 2 vozidlá

Trieda 8: 2 vozidlá

Trieda 11: 1 vozidlo

Trieda 12: 3 vozidlá

Martin Paľov;ik8a3815.jpg

Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov (MSR RHA) – jednotlivé triedy:

Trieda HK1: 1 vozidlo

Trieda HK2: 1 vozidlo

Slovenský rally pohár (SRP) - jednotlivé triedy:

Trieda RP1: 1 vozidlo

Trieda RP2: 8 vozidiel

Trieda RP3: 5 vozidiel

Tibor Szabosi;c50q5922-1.jpg

Štatistika značiek: 13

Škoda - 19, Peugeot - 11, Ford - 10, Mitsubishi - 9, Seat - 5, Volkswagen, Renault,

LADA/VAZ - 4, Subaru, Opel, Citroën - 2, Hyundai, Honda - 1.

Vozidlá kategórie R5: 10

Škoda Fabia - 6, Ford Fiesta - 3, Hyundai i20 - 1

Vozidlá špecifikácie WRC: 1

Ford Fiesta RS - 1

Martin Paľov;ik8a4201-1.jpg

Zmiešané posádky: 13

Maroš Kusucký – Katarína Kysucká (SVK), Rastislav Chvála – Zuzana Lieskovcová (SVK), Martin Sopúch – Karin Sopúchová (CZE), Premyslaw Gosztyla – Barbara Gosztylová (POL), Roland Pecuch – Viktória Dudášová (SVK), Andrej Kacvinský – Kristína Hasajová (SVK), Martin Stoklas – Miroslava Markovičová (SVK), Ján Šustek – Erika Romanová (SVK), Matej Krišanda – Lucia Krišandová (SVK), Ján Mašlej – Sofia Kravčuková (SVK), Miroslav Košč – Jana Koščová (SVK), Peter Ďurkovič – Viktória Kiškováčová (SVK), Štefan Kubacka – Jana Kubacková (SVK).

Roman ORDELT  
tlačový tajomník   
46. Rallye Tatry 2019



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri