Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Styllex motorsport obhájil titul absolútnych majstrov Slovenska 2010

Monday, 20. 09. 2010 - 18:33, T. Szabosi   

Styllex motorsport obhájil titul absolútnych majstrov Slovenska 2010

Náročné trate v širšom okolí Košíc boli počas uplynulého víkendu miestom konania už 36. ročníka Rally Košice. Posádka tímu Styllex motorsport Jozef Béreš - Róbert Müller na vozidle Škoda Fabia S2000 na tejto domácej súťaži urobila rozhodujúci krok k obhajobe titulu absolútnych majstrov Slovenska.

Peter Vranský;mg-6760.jpg

V sobotu podvečer si na cieľovej rampe prevzali staronoví majstri Slovenska Jozef Béreš - Róbert Müller poháre za druhé miesto v absolútnom hodnotení Rally Košice 2010, za víťazstvo v Central European Zone a Rally Košice 1 (1. samostatné podujatie v rámci MSR 2010), a druhé miesto v hodnotení Rally Košice 2 (2. samostatné podujatie v rámci MSR 2010), ako aj poľských majstrovstiev. Tretí slovenský titul v rade je rozšírením bohatej zbierky úspechov tímu Styllex motorsport, ktorá má celkovo už sedem takýchto trofejí. Rally Košice 2010 išla posádka tímu Styllex motorsport Jozef Béreš - Róbert Müller s podporou ŠKODA Auto Slovensko.

Peter Vranský;mg-6940.jpg

„Veríme, že na záverečnom podujatí sezóny 2010 v Bratislave, ktoré sa uskutoční 19. - 20. novembra 2010, oslávia naši fanúšikovia zisk titulu absolútnych majstrov Slovenska 2010 spolu s nami. Zároveň ďakujeme všetkým priaznivcom, partnerom i priateľom za podporu. Aj vďaka nej sa už dnes môžeme tešiť zo splnenia našich cieľov a plánov pre rok 2010," povedal Michal Koči, manažér tímu Styllex motorsport.

 Tibor Szabosi;co8c4146.jpg

Rýchlo sa meniace počasie počas Rally Košice 2010 prinieslo posádkam na rýchlostných skúškach mnoho prekvapení. Úvod piatkovej etapy zdramatizovalo počasie. Záver rýchlostnej skúšky Ružín (RS2) posádka absolvovala s defektom a tak ďalší test musela absolvovať na suchých pneumatikách. Nanešťastie začalo prudko pršať a trať zaliala voda. Tomu zodpovedala i časová strata v cieli rýchlostnej skúšky. Do druhého kola prvej etapy vyrazila posádka tímu Styllex motorsport s odhodlaním zabojovať o prvé miesto v hodnotení Majstrovstiev Slovenska. Fantastický výkon na záverečnej RS6, ktorú Jozef Béreš s Róbertom Müllerom vyhrali s náskokom takmer 30 sekúnd, napokon priniesol očakávaný výsledok: chlapci zvíťazili v Rally Košice 1 (1. samostatné podujatie v rámci MSR 2010) a pripísali si dôležitých 30 bodov do priebežného hodnotenia slovenských majstrovstiev.

Tibor Szabosi;co8c4606-3.jpg

Druhá etapa Rally Košice 2010 odštartovala v sobotu na vlhkých a šmykľavých tratiach. Po úspešne absolvovanej úvodnej RS Herľany posádka tímu Styllex motorsport zažila opäť napínavé momenty: hneď na ďalšom teste zhorel vďaka daždivému počasiu nepretržite pracujúci motorček stieračov, takže tie odmietali plniť svoju funkciu a záver, zrejme i vďaka sťaženému výhľadu, posádka dojazdila s prerazenou pneumatikou. Pred tretím testom druhej etapy si chlapci stierače skúšali upraviť na „ručné" ovládanie, ktoré však nebolo príliš účinné. I napriek problémom si posádka udržala priebežné prvenstvo v hodnotení slovenského šampionátu, do čela priebežného poradia súťaže sa však pred Béreša s Müllerom prepracovala francúzska posádka Bouffier - Panseri.

Tibor Szabosi;co8c4603-4.jpg

Do záverečného kola dobre rozbehnutej súťaže odštartovala posádka tímu Styllex motorsport na „polomokrých" pneumatikách, čo sa však neskôr ukázalo na obschýnajúcich tratiach ako nie celkom ideálna voľba. Pred posledným testom celej súťaže mali i napriek tomu Béreš s Müllerom náskok pred druhou posádkou v hodnotení Rally Košice 2 (2. samostatné podujatie v rámci MSR 2010) 15,2 sekundy. V poslednej rýchlostnej skúške však „chytili" už tretí defekt a prišli o prvé miesto v hodnotení druhého dňa slovenského šampionátu. Aj získaných 25 bodov však stačilo na úspešnú obhajobu titulu absolútnych majstrov Slovenska už pred záverečným podujatím v Bratislave. Pre J. Béreša je to už štvrtý titul šampióna. Po rokoch 2005 (Subaru Impreza N4), 2008 (Fiat Grande Punto S2000) a 2009 (Peugeot 207 S2000) vybojovala posádka tímu Styllex motorsport tohtoročný titul s vozidlom Škoda Fabia S2000.

Tibor Szabosi;t2c8775.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri