Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Stewart: FIA je organizácia amatérov

Saturday, 27. 10. 2012 - 15:39, Daniel Mandzi   

Stewart: FIA je organizácia amatérov

Jackie Stewart naďalej pomerne pravidelne navštevuje formulové podujatia a sleduje aktuálne dianie či už po stránke samotného športu, ale aj po stránke jeho zastrešenia. Nepáči sa mu hlavne pôsobenie Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA), ktorá vraj ani pod vedením Jeana Todta nefunguje optimálne.

"Komerčné záležitosti s Berniem Ecclestoneom na čele sú mimoriadne profesionálne, pred ním mám veľký rešpekt," povedal Stewart v rozhovore pre Die Welt. "FIA je naproti tomu v mojich očiach len organizáciou amatérov. Sú to ľudia, ktorí za svoju prácu nie sú platení!"

 6015.jpeg

Stewart týmto nechce kritizovať jednotlivých kompetentných, ale skôr celkový systém: "Svoje výdavky dostanú preplatené, Jean Todt lieta súkromným lietadlom a sedí vo veľkej kancelárii. Za svoju prácu ale nie je platený a peniaze musí zarobiť nejako inak. Vo svojej pozícii prezidenta FIA je teda amatérom."

A k miliardovému biznisu, akým je formula 1, sa niečo takéto nehodí. "Spojenie čestných pozícii vo FIA a profi-biznisu F1 nie je na toto obdobie primerané. Na kľúčových miestach predsa musia pôsobiť platené osoby. V športe, do ktorého investujú svoje peniaze miliónové spoločnosti, vyzrel čas na zmenu," dodal trojnásobný majster sveta Jackie Stewart.

Ladislav Király, f1.sk

615.jpeg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri