Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina vyhral kvalifikačné preteky GT1!

Saturday, 22. 09. 2012 - 18:25, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina vyhral kvalifikačné preteky GT1!

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina zvíťazil s kolegom Petrom Koxom (NED) v kvalifikačných pretekoch predposledného kola Majstrovstiev sveta FIA GT1 2012 na nemeckom okruhu Nürburgring.

 

Tibor Szabosi;67c4513-1.jpg

Stal sa tak prvým Slovákom, ktorý vo svetovom šampionáte pretekov automobilov na okruhu pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) vystúpil na najvyšší stupienok. V kvalifikácii bol Štefan Rosina najrýchlejším jazdcom tímu Reiter Engineering a biele Lanborghini Gallardo LP560-4 postavil na 5. priečku. Po štarte sa najrýchlejší Slovák súčasnosti postupne prepracoval až na 2. priečku. Na konci 10-minútového okna určeného na výmenu pneumatík a jazdcov zamieril do boxov, kde mechanici odviedli parádnu prácu. Holanďan Peter Kox tak vyšiel na trať na 1. mieste pred Audi s Frankom Stipplerom. Podarilo sa mu ešte natiahnuť náskok a pre tím Hansa Reitera a značku Lamborghini vybojovať vôbec prvý triumf v GT1 v tomto roku. Na 2. mieste prišlo do cieľa Audi tímu WRT s posádkou Ortelli/Vanthoor.

Tibor Szabosi;co8c4055-7.jpg

Štefan Rosina v cieli neskrýval radosť: „Konečne sa mi podarilo prelomiť smolu tohto roka. Išlo sa mi naozaj skvele a musím sa poďakovať celému tímu za to, ako pripravil naše auto. Mechanici boli v boxe naozaj neuveriteľne rýchli, aj vďaka nim sme sa dostali na prvú priečku. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu!"

Tibor Szabosi;co8c3953-6.jpg

Do nedeľňajších majstrovských pretekov tak odštartuje Štefan Rosina s Petrom Koxom z pole position.

gt1-results.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri