Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina na ADAC GT Masters

Thursday, 19. 09. 2013 - 13:59, Martin Trenkler   

Štefan Rosina na ADAC GT Masters

Najúspešnejší slovenský automobilový pretekár Štefan „Štofi" Rosina absolvoval minulý víkend preteky prestížneho nemeckého seriálu ADAC GT Masters na Slovakia Ringu.

Nášho pretekára pozval tím Reiter Engineering, aby im pomohol s vývojom vozidla Chevrolet Camaro GT3. Práve toto auto chce v budúcnosti nemecký tím používať a ponúkať ďalej v šampionátoch GT3. Štofi sa s tímovým kolegom Albertom von Thurn und Taxisom zhostil dôležitej testovacej úlohy so cťou: „Stáť pri vývoji takého významného auta ma nesmierne teší a som poctený, že si ma pán Reiter vybral pre túto dôležitú úlohu. Aj z tohto dôvodu som prišiel na ADAC GT Masters na Slovakia Ring bez vidiny úspechu. Naším cieľom bolo zbierať skúsenosti a posunúť vývoj a krôčik ďalej. Takéto úplne nové stroje prechádzajú spravidla niekoľkoročným vývojom, kým sú skutočne konkurencieschopné," povedal Štofi.

Martin Trenkler;mg-1958.jpg

Sobotňajšie preteky poznačil dážď a chladnejšie počasie, ktoré sa v nedeľu obrátilo v polojasno a teploty vystúpili na 20 stupňov Celzia. Prvé preteky skončili s Camarom na 19. priečke a druhú jazdu nedokončili pre silné vibrácie po kolízii v prvej zákrute.

Štofiho uvidíme najbližšie na pretekoch FIA GT Series v španielskej Navarre (28.-29. septembra), opäť s tímom Lamborghini Blancpain Reiter.

„Samozrejme, vždy by som chcel bojovať len o tie najvyššie priečky a teším sa do Navarry. Dúfam, že nám tam dobre poslúži osvedčené Lamborghini Gallardo," dodal na záver náš pretekár.

Martin Trenkler;mg-2116-1.jpg

Martin Trenkler;mg-0866-1.jpg

Martin Trenkler;mg-1091-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri