Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Konôpka získal na okruhoch štyri tituly v šprintoch

Wednesday, 18. 09. 2013 - 10:24, Martin Trenkler   

Konôpka získal na okruhoch štyri tituly v šprintoch

Automobilový pretekár Miro Konôpka môže po víkendových pretekoch na Masarykovom okruhu v Brne bilancovať sezónu. A opäť to bol rok úspešný. Dvoma pódiovými umiestneniami na tradičnej českej trati potvrdil obhajobu Trofeje FIA Zóny Strednej Európy (FIA CEZ Trophy 2013) v šprintoch Divízie 4 nad 3500 cm3. Hoci sa mu popri štartoch v prestížnej Blancpain Endurance Series podarilo odštartovať v menšom počte pretekov ako býva u Konôpku zvykom, stačilo to na víťazstvo pred Poliakom Krawczykom. Bol to však súper zdatný, ako pripomenul aj Miro Konôpka: „Technika poriadne pokročila dopredu, čo nám spôsobilo dosť horúcich chvíľ. Náš Saleen má predsa len už za sebou 14 sezón a je to cítiť. Začiatok roka som mal skvelý, vyhral som úvodné štyri šprinty, no potom prišli technické problémy a dokonca aj dve nehody v Moste a na RedBull Ringu, čo sa mi veru v minulosti nestávalo," priznal 51-ročný veterán slovenských okruhov. „Mojou stratégiou bolo dochádzať na stupňoch víťazov, nebiť sa zbytočne o 1. miesto, a vyšlo mi to. Do budúceho roka však máme len dve možnosti: buď prezbrojíme, alebo si musíme dať nižšie ciele." Popri FIA CEZ Trophy je Konôpka majstrom v najsilnejšej triede v Česku, Poľsku aj doma na Slovensku.

konopka-podium-brno-2013.jpg

Vo vytrvalostných pretekoch bolo „vymaľované" ešte skôr. V prvých dvoch dvojhodinovkách na Hungaroringu a RedBull Ringu musela posádka otca a syna Konôpkovcov odstúpiť vždy z líderskej pozície. V sedemdielnom seriáli sa už nabratá strata nedala dohnať, navyše konkurencia bola poriadne silná. „To áno, vytrvalostné preteky sa pohli dobrým smerom, čo sa týka konkurencie. Pribudlo niekoľko krásnych GT3 Ferrari a Mercedesov. Uvidíme, akým smerom sa pohnú predpisy pre národné šampionáty v našom regióne, ale môj názor je dlhodobo známy: malo by to byť smerom k GT3 či GT2 triedam, vyrovnaním výkonnosti podľa FIA BOP. Tak by to bolo zaujímavé pre nás jazdcov a najmä divákov," dodal Miro Konôpka.

konopka-saleen-brno-2013-b.jpg

Hoci sezóna Majstrovstiev Slovenska a stredoeurópskej zóny je na konci, zostáva pred ARC Bratislava ešte jeden cieľ. V októbri sa štvorhodinovými pretekmi uzavrie ESET V4 Cup, v ktorom Konôpka priebežne vedie. „Všetkých fanúšikov by som rád pozval na Slovakia Ring, kde tento nový pohár vyvrcholí," odkazuje Miro Konôpka. „Štvorhodinovka je pre nás peknou výzvou, chceme sa dobre pripraviť a zabojovať o pohár, ktorý ešte doma nemáme."

konopka-saleen-brno-2013-c.jpg

konopka-saleen-brno-2013.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri