Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sté preteky ADAC GT Masters na Slovakia Ringu

Monday, 16. 09. 2013 - 12:32, Martin Trenkler   

Sté preteky ADAC GT Masters na Slovakia Ringu

Veľké jubileum oslávil nemecký šampionát vozidiel GT na našom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Nedeľňajšie druhé preteky víkendu boli zároveň stými v histórii týchto majstrovstiev.

A presne tak, ako ktorýmkoľvek predchádzajúcim, ani týmto nechýbalo napätie a pekné súboje. Po fantastickom štarte z desiateho miesta sa z víťazstva tešil nemecký tím Callaway Competition s vozidlom Corvette Z06.R GT3 a posádkou Diego Alessi (ITA) a Daniel Keilwitz (GER). Bolo to pre nich ôsme spoločné víťazstvo v tomto šampionáte, pričom na najlepšieho v tejto štatistike Christophera Haaseho (GER) im chýbajú ešte tri triumfy. V celkovom poradí sa posunuli so svojou Corvette opäť do vedenia GT Masters, ktoré im na 24 hodín „ukradol" Robert Renauer (AUT).

mg-1895.jpg

V Gentlemen Trophy po tretí raz v roku dokázala zvíťaziť sympatická Dánka Christina Nielsen, ktorú počas tohto víkendu striedal v Porsche 911 GT3 R tímu Farnbacher Racing rýchly Poliak Kuba Giermaziak.

Našim sa dnes nedarilo. Kolega nášho Filipa Sládečku - Nemec Phillip Geipel, zaparkoval Audi R8 LMS Ultra do štrku už v 3. kole. Štefan Rosina v rámci testovania štartoval v krásnom, ale ešte pomalom Chevrolete Camaro GT3 spoločne s princom Albertom von Thurn und Taxis. Ten krátko po výmene v boxoch preletel cez štrkovú zónu a čierneho hlučného krásavca krátko na to zaparkoval v garáži.

mg-1899.jpg

Výborné divadlo opäť ponúkli talentovaní mladíci a dievčiny v dvoch pretekoch ADAC Formuly Masters. Belgičanovi Clementemu Alessiovi Picariellovi stačilo na zisk titulu v tejto sezóne skončiť na 2. mieste v druhých pretekoch víkendu. Vyhral ich Nemec Marvin Dienst. V tretej víkendovej jazde dominoval opäť Picariello, no oslavu s mechanikmi trochu prehnal. Hneď po prejazde cieľom pri boxovej stene dupol na brzdu, čím síce vyvolal oblak dymu zo spálených pneumatík, no aj hnev riaditeľa pretekov. Hneď za ním totiž finišoval Ralph Boschung, ktorý sa mu ledva stihol vyhnúť. Picariello dostal 30 sek trest a prvé víťazstvo v sezóne tak daroval Boschungovi. Na pódiu mal spoločnosť v podobe 16-ročného nováčika Marvina Diensta (GER) a príjemnej Holanďanky Beitske Visserovej, členky akadémie Red Bullu.

Skvelé preteky ponúkli viac ako ôsmym tisíckam divákov na Slovakia Ringu aj sprievodné podujatia Lotus Ladies Cup či Suzuki Swift Cup, kde sa o víťazoch rozhodovalo v posledných metroch pretekov.

mg-1925.jpg

mg-1945.jpg

mg-2012.jpg

mg-2024.jpg

mg-2068.jpg

mg-2084.jpg

mg-2116.jpg

mg-2128.jpg

mg-2188.jpg

mg-2274.jpg

mg-2332.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri