Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Famózne preteky na Slovakia Ringu

Saturday, 14. 09. 2013 - 20:56, Martin Trenkler   

Famózne preteky na Slovakia Ringu

Nemecký GT šampionát priniesol premiérovo na prvý slovenský pretekársky okruh Slovakia Ring špičkový motoristický šport. Povesti o vyrovnanom štartovom poli a napínavých súbojoch sa do bodky naplnili.

Hlavné preteky ADAC GT Masters vyhral holandský tím DB Motorsport s dvojicou Simon Knap - Jeroen de Boer na BMW Z4 GT3. V špeciálnom desaťminútovom mokrom tréningu, ktorý riaditeľstvo pretekov zaradilo do programu po dopoludňajšom vytrvalom daždi, najlepšie naladili svoje auto a po zásluhe zvíťazili. Napínavé súboje o 2. miesto, ktoré sa tiahli počas celých hodinových pretekov, napokon pre seba rozhodla posádka Prosperia C Abt Racing tímu Christer Jöns - Markus Winkelhock na Audi R8 LMS Ultra. Práve úradujúci Majster sveta FIA GT1 v druhom stinte po výmene predbehol dlho vzdorujúci Ford GT tímu Lambda Performance. Tretie miesto napokon získal po tesnom fotofiniši Pixum Team Schubert s BMW Z4 GT3 so zmiešanou posádkou Claudie Hürtgenovej a Dominika Baumanna. Bez stupňov víťazov zostali mladíci Polarweiss Racingu s Mercedesom SLS AMG GT3 Maximilianovia Buhk a Götz.

mg-0903.jpg

Novým lídrom šampionátu je po bezbodových pretekoch Callaway Competion Corvette posádky Alessio/Keilwitz Rakúšan Robert Renauer (Heberth Motorsport Porsche 911 GT3 R), ktorý dnes skončil na 6. mieste.

Naši dvaja zástupcovia medzi nemeckou elitou skončili v druhej desiatke. Filip Sládečka spolu s Philipom Geipelom na Audi R8 na 17. mieste a Štefan Rosina spolu s Albertom von Thurn und Taxis na Chevrolete Camaro na 19. priečke.

mg-0951.jpg

Fantastické divadlo predviedli mladí talentovaní jazdci v ADAC Formule Masters. Neutíchajúce súboje pokračovali počas celých pretekov, ktoré s prehľadom vyhral dominátor tejto sezóny, Belgičan Clemente Alessio Picariello z Belgicka. Druhý skončil Nemec Marvin Dienst, tretia priečka po tuhom boji potešila Švajčiara Ralpha Boschunga.

Nedeľňajší program víkendu ADAC GT Masters sa začína na Slovakia Ringu už o 8:00. Hlavné preteky ADAC GT Masters sa začínajú o 12:15 a budú jubilejnými stými v histórii nemeckého šampionátu GT Masters.

mg-1052.jpg

mg-1091.jpg

mg-1167.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri