Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina má za sebou derniéru v Porsche Supercup

Tuesday, 14. 05. 2013 - 09:23, Martin Trenkler   

Štefan Rosina má za sebou derniéru v Porsche Supercup

Štefan Rosina absolvoval prvé tohtoročné podujatie prestížneho seriálu Porsche Supercup v Barcelone. Okruhu Circuit de Catalunya privítal minulý víkend Veľkú cenu Španielska Formuly 1, ako aj tradične najprestížnejší seriál značky Porsche.

Štefan tu už absolvoval predsezónny test nového Porsche 911 GT3 Cup v tíme Lechner Racing, za ktorý zároveň štartoval. Dlhé a tiahle zákruty katalánskeho okruhu gumujú 911-ky už od začiatku šampionátu v roku 1993. Štofi v ňom začínal ešte ako 19-ročný v sezóne 2007. Minulý víkend sa po vyše ročnej absencii vrátil do sveta Porsche „špecialistov," ktorí pestujú svoje zručnosti na týchto náročných strojoch. Po návrate na Slovensko Štefan povedal: „Už predtým som avizoval, že to bude veľmi ťažký víkend. Pretože jazdci, proti ktorým som nastupoval, sú vyslovene Porsche „špecialisti," charakterizuje Štofi podujatie a dodáva: „Na to, že som prišiel takpovediac naslepo, trináste miesto z dvadsiatich piatich štartujúcich nie je až také zlé."

rosina-1b.jpg

Hovoríme však o svete, kde prvých desiatich v kvalifikácii delila jedna sekunda a ďalších desiatich iba pol sekundy. V tej druhej skupine na 20. mieste skončil v kvalifikácii aj náš odborník na rýchle špeciály GT: „Kvalifikácia mi vôbec nevyšla, no v pretekoch som sa aspoň dokázal prebojovať o pár priečok dopredu. Potešilo by ma, ak by som dobehol Sébastiena Loeba predo mnou, ale v prvých kolách mi odišiel," zhodnotil svoju jednorazovú návštevu a celkovo 13. miesto v pretekoch náš talentovaný Púchovčan.

Štofiho účasť na španielskych pretekoch pri Formule 1 bude jeho jedinou a zrejme aj úplne poslednou v tomto seriáli. Na dlhšiu dobu sa tak svet veľkého Supercupu pre Slovensko uzavrie. Doteraz tu štartovali len štyria Slováci, z toho Štefan jednoznačne najúspešnejšie. Slovo má náš majster volantu: „S Porsche už na top umiestnenia momentálne nemám. Chcelo by to veľmi tvrdú prípravu, aby som dokázal konkurovať špičke a ten čas si už kvôli práci neviem nájsť," skonštatoval mladý Rosina a na záver reflektuje svoje šesťročné pôsobenie v tomto prestížnom seriáli: „O to viac si cením všetky pódia a celkové 3. miesto z tohto šampionátu. Tím Lechner Racing je po prvých pretekoch na prvom mieste bodovania tímov a som rád, že som prispel pár bodmi aj ja. Víkend by som zhodnotil - OK."

rosina-2b.jpg

Náš úspešný okruhový pretekár si nevydýchne ani tento víkend. Po nedávnej účasti v rakúskom GT Cupe pri Majstrovstvách sveta cestovných automobilov (WTCC) ho uvidíme znovu na okruhu Slovakia Ring: bude štartovať v seriáli Supercar Challenge - v slovenskom Slovakia Ring Team a so slovenským superšportom PRAGA R1. Bude to zaujímavá spoločná premiéra našich domácich unikátov.

Martin Trenkler/RPM

rosina-3b.jpg

rosina-4b.jpg 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri