Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina konečne na pódiu vo FIA GT1

Monday, 24. 09. 2012 - 15:40, Daniel Mandzi   

Štefan Rosina konečne na pódiu vo FIA GT1

Úspešný víkend má za sebou automobilový pretekár Štefan Rosina. V rámci predposledného kola Majstrovstiev sveta FIA GT1 na nemeckom okruhu Nürburgring sa v obidvoch pretekov dostal na stupne víťazov. V posádke Lamborghini Gallardo LP560-4+ so skúseným a rýchlym Holanďanom Peterom Koxom vyhral náš najlepší okruhový jazdec súčasnosti kvalifikačné preteky a získal tak pole position do hlavných, majstrovských pretekov. V nedeľu mali preteky rozbehnuté veľmi dobre, no pri povinnej zastávke na výmenu kolies a striedaní jazdcov odmietlo biele Lamborghini na prvý raz naštartovať a Štofi tak stratil prvú priečku. Napokon však dokázal získať 3.  miesto a ďalších 15 bodov do hodnotenia svetového šampionátu, ktorý v tomto roku dvakrát hostil aj náš Slovakia Ring.

Tibor Szabosi;co8c4148-7.jpg

Štefan Rosina tak potvrdil svoju rýchlosť a aj to, že okruh F1 Nürburgring mu sedí. Veď na stupne víťazov sa tam dokázal dostať aj v Porsche Supercupe. Po pretekoch žiaril spokojnosťou: „Konečne sa všetko podarilo tak, ako sme si predstavovali. Do auta som dostal kvalitného jazdca, akým Peter Kox nepochybne je. Naše Lambo sme výborne nastavili, a hoci nepatrí medzi najrýchlejšie autá v tomto seriáli, v sobotu sme všetkým utiekli. V nedeľu to nebolo pri zastávke úplne ideálne, ale aj tak sme šťastní za 3. miesto. V závere sezóny tak mám konečne pocit, že som urobil dobrý krok pri voľbe šampionátu aj auta."

Petr Frýba;fryb7404-1.jpg

Majstrovstvá sveta FIA GT1 vyvrcholia už najbližší víkend (29. - 30. septembra) na okruhu Donington Park vo Veľkej Británii.

berns-bes-nr-1127.jpg

download-7.jpg

bes-berns-nr-34.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri