Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Štartujeme testy pred sezónou F1

Sunday, 25. 02. 2018 - 20:20, Ľuboš Kašický   

Štartujeme testy pred sezónou F1

V pondelok sa na katalánskom okruhu v Barcelone začínajú predsezónne testy F1. Spoznáme posledné monoposty a dozvieme sa prvé dojmy od pretekárov.

 


V Barcelone dnes bolo príjemných 14-15°C a na trať poslali auto z tímu Ferrari s Kimi Räikkonenom, aby absolvoval svoj filmovací deň. Rovnako tak o približne 250 kilometrov juhozápadne od Barcelony si testovací deň naplánovali v tíme  Williams. „Využijeme možnosť filmovacieho dňa, aby sme zistili ako auto funguje a mohli zareagovať na prípadné prvé prevádzkové nedostatky. Cez noc to môžeme doladiť a ušetríme jeden deň," povedal technický šéf Paddy Lowe. Na trať teda ako prvý v tíme vyrazil Robert Kubica.

x4i9024.jpg

V pondelok to už bude v Barcelone oveľa hektickejšie, pretože ešte ráno nás čaká predstavenie tímov Force India a Scuderia Toro Rosso. Už teraz vieme, že Force India chce oznámiť zmenu názvu tímu a ako pilotov potvrdí Estebana Ocona a Sergia Perez. Zaroveň však na trať počas testov pošle aj testmanov Nikitu Mazepina a Nicolasa Latifiho. V tíme Toro Rosso to je jednoduchšie, lebo tam už poznáme Brendona Hartleya a Pierra Gaslyho.

fw41-bev-18.jpg

Počas pondelka by mali tímy poslať na trať týchto pretekárov. Vo Ferrari začína Räikkonen, v RedBulle Ricciardo, za McLaren ide Alonso, v tíme Haas štartuje sezónu Grosjean, za Sauber nastúpi Ericsson, vo Force India nahlásili Mazepina a Williams sa rozhodol, že dopoludnia pôjde Stroll a popoludní Sirotkin. V Renaulte nám to nepotvrdili, no mal by to byť Hulkenberg. Rovnako v Mercedes je iba predpokladaný a nepotvrdený Hamilton. Testy štartujú ráno o deviatej a po hodinovej prestávke na obed budú pokračovať až do osemnáste hodiny večer. V tomto režime sa potom bude jazdiť až do štvrtka.

fe08-4.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri