Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Špičkový výkon jazdcov KL Racing Teamu na Jahodnej

Tuesday, 11. 06. 2013 - 19:29, Miroslav Majláth   

Špičkový výkon jazdcov KL Racing Teamu na Jahodnej

Azda najlepšie preteky v histórii zažila štvorica jazdcov Žilinského KL Racing Teamu počas uplynulého víkendu na pretekoch automobilov do vrchu, ktoré sa konali pod názvom Moris Cup Jahodná v Košiciach.



Tibor Szabosi;ibs6179.jpg

Osem zlatých, štvorica strieborných, ale aj pätica bronzových pohárov so štítkom Moris Cup Jahodná 2013 bude po práve ukončenom víkende zdobiť firemné priestory KL Racing Teamu. Zdá sa vám to na jedny preteky akosi veľa ? Nebojte sa, hneď sa dostaneme k vysvetleniu a opísaniu všetkého toho, čo sa na Jahodnej vlastne udialo.

Tibor Szabosi;ibs5844-1.jpg

V skupine A, ale zároveň aj v triede A nad dva litre bojoval Tomáš Kukučka, ktorý ako sme už pred podujatím hovorili dostal ku okrúhlim narodeninám od KL Racing Teamu darček, v podobe možnosti vyskúšať si prvý krát v živote vozidlo špecifikácie WRC. Konkrétne sa jednalo o Škodu Fabia WRC, ku ktorej navyše pribudol aj nezameniteľný polep. Tomáš si počas celého víkendu svoj prestup z Mitsubishi Lancer EVO IX skupiny N do WRC-čka neskutočne užíval a jazdecké skúsenosti z rally v oboch súťažných dňoch pretavil do víťazstva v skupine A, ale aj triede A nad dva litre a navyše sa mu podarilo v nedeľu dojazdiť aj na treťom mieste absolútneho poradí v kategórii I, čiže medzi plechovými vozidlami.

Tibor Szabosi;ibs5326-2.jpg

„Celý víkend som si to nesmierne užíval, stále s autom zbieram ďalšie a ďalšie skúsenosti a zistil som, že čím je človek na WRC-čko drsnejší, tým viac to poslúcha. Je to oproti N-ku neskutočný rozdiel. Ďakujem ešte raz celému tímu za takýto skvelý darček a samozrejme aj za nádherné baby, ktoré tvoria polep auta. Bolo to super, dúfam, že sa s týmto autom ešte niekedy budem môcť zviezť,"
povedal nesmierne šťastný Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;ibs4084-2.jpg

Skupina N a trieda N nad dva litre. To bola na Jahodnej samostatná kapitola v histórii KL Racing Teamu. N-ká totiž po oba dva súťažné dni kompletne ovládli práve jazdci KL Racing Teamu.

Tibor Szabosi;gh7p7339.jpg

Víťazstvo v skupine, ale aj triede v sobotu, aj v nedeľu patrilo Vlastovi Majerčákovi, ktorý zopakoval veľmi pekný výkon, s ktorým začal už na minulotýždňovej Rally Tríbeč v Topoľčanoch. Tu na Jahodnej v dosahovaní dobrých časov pokračoval a ovládol skupinu N a triedu N nad dva litre. „Auto ide fantasticky. Ja si to celý víkend poriadne užívam a hlavne počas soboty som stále zrýchľoval. V nedeľu sa síce už veľmi zrýchliť nepodarilo, ale som spokojný. Bolo to viac než dobré," vysvetlil Vlastimil Majerčák.

Tibor Szabosi;ibs5790-1.jpg

Druhé miesto v N-kách po oba dva dni patrilo ďalšiemu členovi KL Racing Teamu, Jozefovi Jágrikovi. Ten sa však na rozdiel od svojich kolegov v tomto roku predstavil divákom úplne prvý krát. Navyše oproti minuloročnej sezóne vymenil techniku, ktorou v tomto prípade bol Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;ibs5241-1.jpg

„Je pravda, že tento rok sedím v pretekárskom aute prvý krát. Tu na Jahodnej som v minulom roku začínal, to ale bolo s EVO VI-kou. Teraz som vyskúšal deviatku a páčilo sa mi to ešte viac, dokonca sa prvýkrát vo výsledkoch pri mojom mene objavil čas dve minúty trinásť sekúnd a aj keď za tou desatinnou čiarkou bolo ešte deväť deväť osem, je to super a je to nad moje očakávania. Bolo tu naozaj veľa divákov a sedelo mi to,"
opísal svoje pocity po druhej súťažnej jazde v nedeľu Jozef Jágrik.

Tibor Szabosi;gh7p6293.jpg

Posledným z partie jazdcov KL Racing Teamu bol debutant medzi pretekármi, Boris Kubovič. Ten si práve na Jahodnej skúšal vôbec prvýkrát v živote potykať s Mitsubishi Lancer EVO IX a treba povedať, že sa mu to podarilo viac než dobre, pričom v oboch súťažných dňoch si domov odviezol pohár za tretie miesto v skupine N, ale aj triede N nad dva litre.

Tibor Szabosi;ibs5232-1.jpg

„Super, som maximálne prekvapený z môjho umiestnenia. Myslím si, že aj tím bude spokojný. Navyše sa mi podarilo dať v tejto poslednej jazde aj môj najlepší čas. Fakt sa mi to všetko páčilo,"  zamyslel sa nad svojim výkonom Boris Kubovič.

kl-image-1.jpg

Na pretekoch bol v sobotu prítomný aj manažér KL Racing Teamu Marek Lokaj: „Tak toto som naozaj nečakal. Chalani zajazdili super, vytiahli sa všetci. Škoda len, že tu nemôžem ostať aj na nedeľu, ale mám iné povinnosti, ktoré treba tiež plniť. Určite však chalanom budem držať palce, aby sa im ich sobotné výkony a umiestenia podarilo zopakovať aj v nedeľu. Dnes to bolo naozaj super."

KL Racing Team, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri