Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Šperk so znakom DS je Wild Rubis

Saturday, 13. 04. 2013 - 20:13, Ivan Václavík   

Šperk so znakom DS je Wild Rubis

Iba niekoľko dní pred autosalónom v Šanghaji predstavila francúzska automobilka Citroën štúdiu DS Wild Rubis. A to oficiálne, pár dní po prvom utajenom zjavení sa vo Francúzsku, ktoré sa odohralo na zámku Cheval Blanc, čo je jedno z prestížnych vinárstiev v regióne Saint-Emilion. Na opustených cestách departmentu Tarn, v blízkosti mosta pri obci Millau, sa mu venovali fotografi a filmári.

citroen-ds-wild-rubis-296g.jpg

Po modeloch DS3, DS4, DS5 a štúdii Numéro 9, je čerstvo predstavený koncept Wild Rubis novým prírastkom do modelovej línie DS. Obsahuje charakteristické znaky modelov tejto línie a pridáva k nim jedinečný štýl, ktorý sa zaryje do pamäte a vyvolá silné emócie. Štúdia Wild Rubis predznamenáva budúce SUV modelovej línie DS.

citroen-ds-wild-rubis-297g.jpg

Najnovší výtvor je dotiahnutý do najmenších detailov a Francúzi ho považujú za ozajstný šperk, ktorý dostane i plne hybridný pohon plug-in. Štúdia Wild Rubis vznikla v Paríži, na dĺžku meria 4,7 m, do šírky 1,95 m a na výšku 1,59 m. Rázvor 2,9 m patrí medzi veľké, rovnako ako disky s priemerom 21 palcov.

citroen-ds-wild-rubis-295g.jpg

Wild Rubis má nový tvar prednej masky, ktorá sa prvý raz objavila na štúdii Numéro 9. Prednú časť charakterizuje mriežka chladiča s trojdimenzionálnym priestorovým tvarovaním. Na mriežke sa týči emblém DS, ktorý navyše zvýrazňuje pruh svetla.

citroen-ds-wild-rubis-309g.jpg

Maska chladiča sa rozširuje a preniká smerom do svetlometov, plne využívajúcich technológiu LED. Jedinečné svetlomety tvoria tri pohyblivé svetelné moduly, ohraničené smerovkami, skrytými na vnútornej strane, pričom ich svetlo sa dostáva na okraj vo forme vlny. Je to naozajstný šperk, ktorý dodáva štúdii Wild Rubis silný, až hypnotický pohľad.

citroen-ds-wild-rubis-312g.jpg

Zadnej časti dominujú svetlomety, integrované do veka batožinového priestoru. Ich presklenie sa spája s chrómom, čo vytvára jedinečnú svetelnú stopu. Hra svetla v znaku DS dotiahnutá do dokonalosti, vytvára pocit hĺbky. Tvarovanie zadnej časti zdôrazňuje chrómovaná spodná časť s dvojitou koncovkou výfuku.

citroen-ds-wild-rubis-318g.jpg

Konštruktéri venovali štúdii Wild Rubis starostlivosť do najmenšieho detailu, aby sa v nej spojil historický odkaz a dedičstvo pôvodného modelu DS z roku 1955 a v najkrajšej podobe aj rafinovanosť aktuálnej modelovej línie DS. Medzi najvýraznejšie prvky patria bočná chrómová línia, predná a zadná svetelná stopa, no zároveň aj dôkladná šperkárska práca, ktorá sa prejavila na znaku DS.

citroen-ds-wild-rubis-298g.jpg

Rubínovo červená farba exteriéru sa mení podľa intenzity dopadajúceho svetla a podľa toho sa viac, či menej zvýrazňujú jedinečné tvary karosérie. Táto farba doplní paletu ponuky modelového radu DS.

citroen-ds-wild-rubis-300g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri