Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Spájame legendy

Wednesday, 22. 08. 2018 - 16:14, Public relations   

Spájame legendy

Ako inak by sa dala pomenovať skutočnosť, že sa na 48. Barum Czech Rally Zlín predstaví posádka Jozef Béreš starší - Vojtech Bačinský na Mazde 323 4WD pod vlajkou SK DER Rally Teamu. S podporou SK DER nastúpi aj Kristian Jacko na VW Golf.

Tibor Szabosi;c30i2484-8.jpgČo na divákov a súťažiacich čaká? Okrem bohatého sprievodného programu a natrieskanej štartovej listiny je to takmer 742 kilometrov v aute, z toho viac ako 212 kilometrov rýchlostných skúšok. Tieto dve čísla sú garanciou toho, že nepripravení cieľovú vlajku neuvidia. Na vek techniky samozrejme prihliadajú aj organizátori. Práve preto majú vozidlá „s dušou" osobitný, skrátený režim. V Historickej rally je na súťažiacich pripravených 97,8 „ostrých", 275 prejazdových kilometrov, ktoré preveria výdrž aj tej poslednej matice či hadičky. Preto sú na mieste obavy, ako bude stará (ale jará) 323-ka zvládať tento náročný program.

Na túto otázku nemohol odpovedať nikto povolanejší, ako Jozef Béreš starší, ktorý si Mazdičku sám opatruje, servisuje a aj jazdí. „No čo spravíme? My sme už pripravili všetko tak, ako sme najlepšie vedeli. Vymenili sme, čo bolo potrebné vymeniť. Skontrolovali sme aj to, čo bežne pozeráme tak po polovici sezóny. Ale sme pripravení aj na to, že sa môžu veci nedariť. Nejaké náhradné diely putujú s nami a ostatné už bude len v rukách Božích."

Tibor Szabosi;c30i2494-9.jpg

Ukončenie vety s úsmevom na perách naznačuje, že o body sa biť nebude treba. Jedno z dvoch hesiel SK DER Rally Teamu je „NO BÉREŠ NO FUN". A tak na legendárnu Barumku odchádza legendárny Jozef Béreš starší na legendárnej Mazde 323 4WD s jediným cieľom, naplniť ho do poslednej bodky

Tešíme sa na Vašu podporu.

Peter Baran

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri