Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Šok v F1! Nečakane zomrel Charlie Whiting!

Thursday, 14. 03. 2019 - 09:55, Ľuboš Kašický   

Šok v F1! Nečakane zomrel Charlie Whiting!

Dnes skoro ráno obletela športový svet šokujúca správa o nečakanom úmrtí dlhoročného riaditeľa pretekov F1, Angličana Charlie Whitinga (12. 8. 1952 – 14. 3. 2019).

 

Zasa sa ukázalo, ako veľmi si treba vážiť každý deň, ktorý nám život dopraje. Nikdy, skutočne nikdy človek nevie, kedy príde ten posledný. „Včera sme spolu prešli prvú zákrutu a rozprávali sa a dnes už nie je medzi nami,“ reagoval na šokujúcu správu zaskočený Sebastian Vettel.

Charlie Whiting bol dlhoročný riaditeľ pretekov F1 a vlastne sme si bez neho nevedeli predstaviť žiadnu veľkú cenu. To on vždycky dával pokyn na štart pretekov. Kto ich odštartuje v nedeľu do novej sezóny?

charlie3-1.jpg

Whiting priletel do Melbourne tak, ako veľa rokov predtým. Niečo však s jeho zdravím nebolo v poriadku, pretože následkom dlhého transkontinentálneho letu nečakane dostal pľúcnu embóliu a vo štvrtok skonal! (pozn.: Pľúcna embólia znamená upchatie krvného riečiska pľúc embolusom, najčastejšie z dolných končatín, čo je tiež dôsledkom dlhých letov. Postihuje rozsiahlu oblasť pľúc, dochádza k poklesu krvného tlaku, duseniu, šoku a smrti. Na následky embólie zomreli tiež Ronnie Peterson, či Vlasta Burian.)

charlie4.jpg

Charlie Whiting začal vo formule jeden ako mechanik a neskôr sa spojil s Bernie Ecclestonom, kde sa ako šéf mechanik zaslúžil o tituly Nelsona Piqueta v sezónach 1981, 1983. Od roku 1988 bol technickým delegátom FIA a od roku 1997 riaditeľom pretekov F1 a bezpečnostným delegátom FIA.

Zbohom Charlie! Budeš nám chýbať! R.I.P.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri