Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sneh dokáže spomaliť aj špičkových jazdcov + Video

Saturday, 08. 02. 2014 - 18:09, Zdenka Frývaldská   

Sneh dokáže spomaliť aj špičkových jazdcov + Video

Možno si niekto pozerá výsledky z Rally Sweden a nechápe, čo tí jazdci vlastne robili, že boli každú chvíľu mimo trate. Podmienky však naozaj neboli jednoduché. Presvedčte sa sami v priložených videách.

Na prvom videu je "výjazd mimo trate" Martina Prokopa. Český jazdec mal veľké šťastie, že v okolí bolo veľa divákov, ktorí mu pomohli vrátiť sa späť na trať. Ako to dopadlo? Martin stratil na RS iba tri minúty, zatiaľ čo iné posádky v podobnej situácii oveľa viac. Svojim pomocníkom sa však poďakovať nestihol, ale veríme, že to len v tej rýchlosti a strese nestihol...

Martin Trenkler;rb-9733.jpg

Veľmi jednoducho sa po skoku na horizonte dostal mimo trate aj Robert Kubica. V RS 12 uviazol vo vysokom snehu, odkiaľ sa našťastie dostal, no so stratou vyše 10 minút, čo pre neho znamenalo prepad vo výsledkovej listine smerom nadol.

Vladislav Maschl;dsc-0784-2.jpg

Pre Kubicu to však nebol koniec. Nasledovala RS 14 a opäť 10-minútový výjazd mimo trate. Fanúšikovia ho vrátili späť, no šanca na dobré umiestnenie padla. Tak aspoň potrénuje.

Martin Trenkler;rb-6578.jpg

Aj keď sa Kubica v posledný deň sťažoval, že ide veľmi pomaly, pretože na vyšmýkanom povrchu si nevie rady, predsa len sa mu "podaril" aj tretí výjazd mimo trate. A s týmto mal naozaj čo robiť.

Vladislav Maschl;dsc-0890-2.jpg

Haváriu Juha Hänninena zachytáva video od Miku Pasanena (v čase 1:30). V snehu niekedy naozaj stačí len málo a už sa späť nedostanete celí. Veľká škoda, Fín takto prišiel o 6. miesto!

Vladislav Maschl;dsc-0903-1.jpg

Hänninenovo odstúpenie, no aj odstúpenie jeho tímového kolegu, Thierryho Neuvilla rozoberá oficiálne video Hyundai Shell WRT. Neuvillova havária v ňom nie je, ale predpokladáme, že dopadol podobne ako Fín.

Vladislav Maschl;dsc-0947-2.jpg

Veľmi obľúbené je aj video Latvalu, ktorý sa snehu a plota nezľakol. Aj takto jazdil víťaz švédskej rally.

Vladislav Maschl;dsc-0900-3.jpg

A aby sme nezabudli, aj majster sa utne. Na nepozornosť doplatil nový majster sveta v rally, Sébastien Ogier. Mimo trať sa dostal hneď v prvej rannej piatkovej RS a ostal tam 4 a pol minúty. Aj keď sa prepadol ďaleko dozadu, predsa sa vyšplhal až na 5. miesto.

Vladislav Maschl;dsc-0658-3.jpg

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri