Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dvadsať ročný Martin Koči po prvý krát v TOP 20 majstrovstiev sveta rally

Sunday, 09. 02. 2014 - 16:07, Public relations   

Dvadsať ročný Martin Koči po prvý krát v TOP 20 majstrovstiev sveta rally

Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom sa po prvý krát v kariére umiestnili prvej dvadsiatke absolútneho hodnotenia majstrovstiev sveta rally WRC, keď v sobotu večer došli s automobilom Citroen DS3 R3T do cieľa rally Sweden na dvadsiatej priečke celkového hodnotenia najznámejšej zimnej svetovej rally.

sweden-ss20.jpg

Výsledok mladého talentovaného Košičana je o to cennejší, že bol dosiahnutý na automobile iba s jednou poháňanou nápravou. Na náročnosti pridalo počasie, ktoré je na švédske pomery jarné. Teploty sú nad nulou, jemné sneženie sa miestami striedalo s dažďom, v dôsledku čoho sa každým metrom meniaca trať stávala nevyspytateľnou. Lukáš Kostka: „Stopa je neraz už takmer šotolinová a mimo stopy je hneď sneh, miestami ľad. Pri druhých prejazdoch boli podmienky tak zmenené, že sme mali pocit novej rýchlostnej skúšky".

sweden-ss23.jpg

V piatkovej etape Rally Sweden pozostávajúcej z deviatich rýchlostných testov o celkovej dĺžke 117,6 km sa Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom sústredili na optimalizáciu nastavenia ich nového automobilu Citroen DS3 R3T, s ktorým sa zúčastnia tohtoročného seriálu juniorských Majstrovstiev sveta. Od desiatej rýchlostnej skúšky boli opätovne najrýchlejší medzi automobilmi s jednou poháňanou nápravou. Túto pozíciu s prehľadom udržali až do cieľa.

V sobotňajších ôsmich rýchlostných skúškach, počítajúcich 142,16 km sa postupne darilo optimalizovať nastavenie podvozku, čo sa prejavilo v zlepšení priľnavosti, ale predovšetkým vo výsledkoch. V predposlednej rýchlostnej skúške Vargasen 2 však postup zastavilo zdržanie sa v snehovom záveji, ktoré posádku stálo bez mála dve a pol minúty.

sweden-leg3.jpg

Styllex motorsport prišiel do Švédska s primárnym cieľom zoznámenia posádky sa s novým Citroenom DS3 R3T, pri čo najväčšom počte absolvovaných kilometrov. Sekundárnym cieľom bolo dosiahnutie čo najlepšieho možného umiestnenia. Obe predsavzatia sa podarilo splniť, čo Martin zhodnotil: „Bolo to náročné, podmienky sa stále menili. Hľadali sme správny rytmus i nastavenie podvozku, čo sa nakoniec podarilo. Veľa sme sa však naučili." Legendárny John Haugland dodáva: „Som s Martinovým výkonom viac ako spokojný. Je na veľmi dobrej ceste, výsledky sa isto dostavia."

Styllex Motorsport

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri