Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenská premiéra Štefana Rosinu a PRAGA R1

Tuesday, 21. 05. 2013 - 19:11, Martin Trenkler   

Slovenská premiéra Štefana Rosinu a PRAGA R1

Preteky Supercar Challenge patria medzi najpopulárnejšie motoristické podujatia Európy. Množstvo áut v siedmich kategóriách, súboje na telo a hlučná šou - to všetko ponúkol tento holandský seriál minulý víkend aj na Slovakia Ringu.

Svoju premiéru v ňom zažili aj úspešný automobilový pretekár Štefan Rosina a slovenský špeciál PRAGA R1. Pri pohľade na túto high-tech „placku" je ťažké uveriť, že ide o slovenskú produkciu - od dizajnu, cez vývoj a výrobu vozidla. PRAGA postavila do kategórie Superlights hneď štyri vozidlá. Ich hlavný jazdec Holanďan Danny van Dongen však ostal po sobote v smútku; do identického auta, pod hlavičkou SLOVAKIA RING team, sa posadil náš „Štofi" Rosina... Tomu nikto nepovedal, že v aute sedí prakticky po prvýkrát a vyhral hneď úvodné preteky podujatia. „V sobotu sa mi podarilo vyhrať, bolo to fajn. V druhej jazde som bol druhý, a v nedeľu som skončil tretí, čo som veľmi nespokojný, nakoľko som chcel vyhrať znovu. Taký je život. Gratulujem súperom, ktorí predviedli lepší výkon. Ťažila ma na aute menšia porucha, ale to nie je podstatné. Ďakujem hlavne mechanikom. Všetci v PRAGA sme niečo vyhrali a máme tak poháre z prvého, druhého aj tretieho miesta," zhodnotil svoj víkend na Slovakia Ringu Štofi.

aimg-3551.jpg

Ten je zo slovenského superauta príjemne prekvapený a jeho ďalšie pôsobenie v tomto tíme je otvorenou otázkou. Momentálne je náš skúsený pretekár na maďarskom Hungaroringu, kde robí jazdeckého inštruktora pre Lamborghini a firmu Blancpain (hlavný sponzor seriálu vytrvalostných pretekov Blancpain Endurance Series).

Martin Trenkler/RPM

aimg-3540.jpg 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri