Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Slovákom sa vo Vsetíne darilo i nedarilo

Wednesday, 24. 10. 2012 - 12:34, Zdenka Frývaldská   

Slovákom sa vo Vsetíne darilo i nedarilo

Na poslednom podniku českej sprintrally sa predstavili okrem českých posádok aj štyri slovenské, jedna slovensko-česká a jedna česko-slovenská posádka. Ako sa im darilo?

 

František Dušek;g5i0267-1.jpg

Po ukončení sezóny v Mediasport Medzinárodných Majstrovstvách ČR v rally prišlo na rad aj záverečné podujatie druhého českého šampionátu a to Timeseal Majstrovstiev ČR v sprintrally a zároveň aj Pohára ČR v rally. To sa uskutočnilo v dňoch 20. - 21.októbra vo Vsetíne pod názvom PSG- Partr Rally Vsetín a odštartovalo na ňom 107 súťažných dvojíc, medzi ktorými nechýbali ani slovenskí zástupcovia.

 František Dušek;g5i1011-1.jpg

Už prvá rýchlostná skúška o dĺžke 11 kilometrov sa stala "osudnou" pre dvojice Greguška - Lieskovcová a Kukučka - Podobník. Zatiaľ čo Tomáš Kukučka odstúpil po poruche bŕzd, Milan Greguška havaroval a Slováci tak prišli hneď o dvoch svojich zástupcov.

František Dušek;g5i1281-1-1.jpg

Pomalší rozjazd na istotu mali v prenajatej Fabii WRC Tomáš Ondrej s Adamom Gomorim, no niekoľko vyšších umiestnení im napokon v triede 13 prinieslo štvrté miesto v obklopení ďalších vozidiel špecifikácie WRC a celkové 11. miesto. Poslednou čisto slovenskou dvojicou boli Vlasto Majerčák s Marcelom Kollárikom, ktorí bojovali o dobré umiestnenie v preplnenej triede 3. Svoju pozíciu od úvodu neustále vylepšovali, až napokon skončili desiati.

František Dušek;img-2045-1-1.jpg

Najlepšou posádkou so slovenským zástupcom za volantom sa stali Martin Koči s Lukášom Zámečníkom, ktorí jazdili na Mitsubishi Lancer Evo IX. Hneď od úvodu si v triede 3 vybojovali prvé miesto, ktoré síce raz stratili, ale napokon sa na neho vrátili a svoju triedu vyhrali s náskokom dvoch sekúnd, pričom v absolútnom poradí nazreli až do prvej osmičky najrýchlejších.

František Dušek;ar3p1607-1-1.jpg

Poslednou dvojicou, ktorá mala slovenského zástupcu na mieste spolujazdca bola posádka Viktor Mechl - Zdenka Tamášová. Aj tentoraz odštartovali na Škode Felicia Kit Car v pohárovej triede SA-2, kde potrebovali skončiť do piateho miesta, aby sa v tabuľke posunuli na konečnú druhú pozíciu. Aj keď záver jazdy im skomplikoval pretočený motor, čím museli do cieľa dôjsť na prejazdovom režime, vybojovali si druhú pozíciu v triede a piate absolútne miesto v pohári.

František Dušek;ar3p1992-1.jpg

Najúspešnejším slovenským tímom bol Rufa Sport, ktorý do súťaže nasadil českú dvojicu Miroslav Jakeš - Igor Norek. Táto posádka sa celý deň pohybovala v prvej šestici, až si napokon odniesla štvrté miesto v absolútnom poradí a druhé miesto v triede 2.

František Dušek;ar3p2551-1-1.jpg

zt



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri