Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

SLOVAKIA RING oslávil 15 rokov vo veľkom štýle

Saturday, 12. 10. 2024 - 12:01, Public relations   

SLOVAKIA RING oslávil 15 rokov vo veľkom štýle

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING oslávil svoje 15. výročie za účasti významných hostí a zároveň krstom novej knižnej publikácie.

 

T. Szabosi;asf-1819-13.jpg

Pred 15 rokmi, presnejšie 1. októbra 2009 sa svetu oficiálne predstavil prvý profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. Svojimi parametrami sa zaradil medzi špičkové okruhy v Európe i na svete a svojou celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie homologizované trate vôbec.

T. Szabosi;jm1a9807-3.jpg

Od svojho spustenia sa stal miestom množstva významných motoristických podujatí, ako sú Majstrovstvá sveta cestovných automobilov FIA WTCC, Majstrovstvá sveta FIA GT1, Blancpain GT, ADAC GT Masters, preteky Majstrovstiev Európy ťahačov FIA ETRC, či Majstrovstvá sveta cestných motocyklov vo vytrvalosti FIM EWC.

T. Szabosi;asf-0684-8.jpg

Oslavy 15. výročia sa zúčastnil aj prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA Mohammed Ben Sulayem, ktorý prijal pozvánku od okruhu SLOVAKIA RING a na Slovensko tak zavítal vôbec po prvýkát. V rámci svojej návštevy ho oficiálne prijal aj prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini, ako aj minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi.

T. Szabosi;asf-1771-9.jpg

Na podujatí k 15. výročiu sa objavili aj známe tváre a osobnosti zo sveta motoršportu, vrátane viacnásobného Majstra SR Mira Konôpku, legendárneho automobilového pretekára Mariána Rajnohu, motocyklovej legendy Petra Baláža, či majiteľa motocyklového tímu Maco Racing Martina Kuzmu.

T. Szabosi;jm1a9330-2.jpg

Súčasťou osláv bol aj krst očakávanej knižnej publikácie, ktorá mapuje práve 15 rokov histórie okruhu a načrtáva aj očakávaný ďalší vývoj a smerovanie okruhu. Krstnými otcami publikácie sa stali prezidenti oboch inštitúcii – FIA a SAMŠ (Slovenská asociácia motoristického športu), Mohammed Ben Sulayem a Dušan Koblišek za účasti generálneho riaditeľa okruhu Pavla Čulíka.

T. Szabosi;jm1a9683-3.jpg

O sprievodný program a hudobný doprovod sa postarali Peter Cmorík, ktorý mimochodom účinkoval už aj pri prvej 5 a 10 ročnici, a operná speváčka SND Monika Fabiánová.

T. Szabosi;asf-1531-3.jpg

T. Szabosi;jm1a9646-3.jpg

T. Szabosi;asf-1686-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri