Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovák majstrom Európy v pretekoch historických automobilov do vrchu

Monday, 18. 02. 2013 - 19:15, Martin Trenkler   

Slovák majstrom Európy v pretekoch historických automobilov do vrchu

V sobotu povečer patrili exkluzívne priestory Mercedes - Benz múzea v nemeckom Stuttgarte automobilovým jazdcom na historických automobiloch z celej Európy. Medzinárodná automobilová federácia ( FIA ) práve tu odovzdávala ocenenia a tituly Majster Európy za rok 2012 tým najlepším jazdcom a spolujazdcom v kategórii Historic Formula One Championship, Historic Rally Championship, Historic Regularity Rallies a Historic Hill Climb Championship.

p1170947.jpg

Pre Slovensko bol slávnostný večer výnimočný tým, že prvý krát v histórii našej krajiny, aj v histórii vyhlasovania týchto titulov, bol v kategórii historických automobilov ocenený slovenský jazdec.

Tibor Szabosi;67c4092-1.jpg

Jaroslav Baránek, ktorého už z našej www stránky poznáme, jazdiaci na vozidle Ferrari 308 GT4 získal titul Majster Európy v kategórii C3. Kategória C3 sú vozidlá homologované v rokoch 1976 až 1981. Z jedenástich pretekov v minulom roku ich Jaro absolvoval deväť, v každých pretekoch bodoval a v konkurencii viac ako tridsiatich jazdcov s prehľadom zvíťazil.

p1170961.jpg

Ferrari, na ktorom náš úspešný jazdec zvíťazil, má osemvalcový motor s objemom 3 litre, výkon 220 Hp, päťstupňovú prevodovku a je to na Slovensku jediný kus. Vozidlo je v pôvodnom stave, bez akejkoľvek elektroniky či iných moderných technológíí, doplnené o predpísanú bezpečnostnú výbavu, t.j. má namontovaný vnútorný ochranný rám, bezpečnostné sedadlo, šesťbodové pásy a hasiaci systém.

p1170972.jpg

Jaroslav Baránek, jazdec zvolenského Autotechna Racing Teamu sa motoristickému športu venuje od roku 1996 a získal už 5 titulov Majster Slovenska. S Ferrari jazdí tretiu sezónu a zisk európskeho titulu je zatiaľ vrcholom jeho kariéry. Ako nám sám potvrdil, bude aj tento rok jazdiť európske kopce s cieľom obhájiť titul. Tešíme sa, že budeme mať možnosť vidieť Jara a jeho nádherné Ferrari aj na Slovensku, kde v júni v Košiciach a v júli v Dobšinej sa budú jazdiť Majstrovstvá Európy v pretekoch historických automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;67c1371.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri