Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slováci a ex-pilot F1 kraľovali sobote na Slovakia Ringu

Saturday, 08. 06. 2013 - 19:19, Martin Trenkler   

Slováci a ex-pilot F1 kraľovali sobote na Slovakia Ringu

SUPERSTARS WORLD dnes rozozvučal náš jediný profesionálny okruh pri Orechovej Potôni. Slovenská dvojica Andrej Studenič/Patrik Tkáč vyhrali kvalifikáciu seriálu GTSPRINT INTERNATIONAL SERIES, zatiaľ čo bývalý pilot F1 Vitantonio Liuzzi dominoval kvalifikácii SUPERSTARS INTERNATIONAL SERIES.

Dvojica seriálov pod spoločným názvom SUPERSTARS WORLD odštartovala dnes svoju slovenskú premiéru. Slnečné počasie a teploty nad 25 oC prilákali na okruh prvých zvedavcov. Na programe boli voľné tréningy a kvalifikácie pred zajtrajšími pretekmi.
V seriáli GTSPRINT sa najviac darilo domácemu Andrejovi Studeničovi s Patrikom Tkáčom na Ferrari 458, keď suverénne vyhrali kvalifikáciu s odstupom 0,711 s pred Čechom Michaelom Vorbom a ďalším Slovákom Ľubomírom Jakubíkom, rovnako na Ferrari. Studenič tiež zajazdil najrýchlejší čas dňa - 2:03,175 s.

dsc-7444.jpg

Tréningy aj kvalifikáciu GTSPRINT poznačila séria výletov mimo trať, ale aj dve vážnejšie vyzerajúce nehody. Najhoršie obstál Mario Cordoni na Ferrari 458, keď v druhej, najrýchlejšej zákrute stratil kontrolu nad vozidlom a vrazil čelne do bariéry na druhej strane trate. Cordoni vyviazol bez zranení, predok jeho vozidla je už však neopraviteľný.

SUPERSTARS INTERNATIONAL SERIES mal v horúcom počasí na programe rovnako voľné tréningy a kvalifikáciu. Pri poslednom pokuse zaútočiť na pole position vytiahol bývalý pilot F1 Vitantonio Liuzzi na Mercedes-Benz AMG C63 zo seba aj z auta všetko, čo sa dalo. Výsledkom je prvé miesto na štarte zajtrajších pretekov, s časom 2:09,552 s a odstupom až 1,084 s pred druhým Luigim Ferrarom (Mercedes-Benz AMG C63 Coupé) a tretím Giovannim Bertom (BMW M3 E92). Líder šampionátu Thomas Biagi (Mercedes-Benz AMG C63) posadil svoje auto na šiestu priečku. Bývalý pilot F1 Gianni Morbidelli bude na svojom Audi RS5 štartovať až zo siedmeho miesta.

dsc-7264.jpg

Vitantonio Liuzzi po kvalifikácii povedal: „Bol to pozitívny deň. Trať som si užil a auto reaguje skvele. Kvalifikácia bola perfektná a získal som prvé miesto. Teraz musíme optimalizovať toto postavenie a opraviť si zlý výsledok z ostatných pretekov v Brne. Zajtra chcem určite vyhrať, alebo aspoň skončiť na pódiu. Nebude to jednoduché, pretože tvrdo zabojuje aj naša konkurencia," skonštatoval na záver taliansky pretekár, ktorý ma na konte aj 80 štartov vo Formule 1.

Čo si „Tonio" Liuzzi myslí o našom okruhu? „Je to veľmi pekný okruh, so zaujímavým mixom stúpaní, klesaní, stredne pomalých aj rýchlych zákrut, čo na tomto okruhu milujem najviac. Je to naozaj zábavná trať a krásna na pretekanie."

Autá musia aj tento víkend absolvovať prejazd retardérom z pneumatík, ktorý spomaľuje nájazd na kritický druhý horizont. Pre mnohých je táto zmena náročnou výzvou. Bývalý pretekár Formuly 1 to možno vidí inak... Vitantonio Liuzzi: „Retardér beriem pod plným plynom. A či je nebezpečný? Možno áno, no jazdil som v Monaku na Formule 1 a to bolo nebezpečnejšie..." - dodal s úsmevom na tvári sympatický pretekár.

dsc-7749.jpg

SUPERSTARS WORLD má v nedeľu na pláne hlavný program, v podobe dvojice pretekov v GTSPRINT, aj v SUPERSTARS. Prvé preteky GTSPRINT začínajú už o 9:15 a SUPERSTARS o 12:00. Návštevníci majú tiež príležitosť získať podpisy týchto hviezd motoršportu, a to presne o 14:00.

Predpoveď počasia na nedeľu je viac než priaznivá a určite priláka množstvo fanúšikov, nielen rýchlych áut.

Martin Trenkler/Slovakia Ring

dsc-7644.jpg

dsc-7839.jpg

dsc-7995.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri