Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Skvelý úspech mladých slovenských jazdcov na Slovakiaringu

Monday, 27. 06. 2011 - 22:31, Daniel Mandzi   

Skvelý úspech mladých slovenských jazdcov na Slovakiaringu

Počas posledného víkendu, ktorý bol nabitý motoristickými podujatiami, sa konali aj u nás, na jedinom slovenskom okruhu, preteky automobilov na okruhu v rámci Zóny strednej Európy, Majstrovstiev SR, Majstrovstiev Maďarska. Do pretekov boli zaradené aj cupové preteky ako Suzuki-cup a Lotus Lady-cup, ktoré pridali na atrakcii hlavne pre divákov.

Tibor Szabosi;co8c2307-1.jpg

Slovensko ako zvyčajne zastupovali už známe osobnosti ako Konôpkovci, Machánek s partiou Sládečka a Rácz, Mikuláško Zdeno, Homola Maťo, Liedl Tomáš, Jung Tomáš, Gregor Zsigo. Ale okrem týchto stálych účastníkov sme mohli vidieť aj Malchárkovcov, Mariána Rajnohu, Jula Kočeka, Zdena Pastvu, Mira Abraháma, Vlada Hybáčka a aj Adama Studeniča.

Tibor Szabosi;t2c1162.jpg

Od štvrtku poobedia mali možnosť pretekári chystať svoje vozidlá a trénovať na okruhu, ktorý si pre tento pretek objednal maďarský organizátor. Aj preto bolo počuť počas pretekov len maďarčinu. Svoju úlohu si splnili dobre a preteky prebiehali bez zbytočných stresov.

Tibor Szabosi;co8c2596-2.jpg

Prvý deň za premenlivého počasia, kedy tesne pred pretekom vozidiel nad 2000 cm3 pršalo, bola „voda na mlyn" pre Zdena Mikuláška, ktorý je na mokrej trati jednotka. Zúročil to víťazstvom pred Poliakom Stančom a Andym Studeničom, ktorý jazdil na Konôpkovom Porsche 997 RSR. Ešte pred tým však prvé víťazstvo pre slovákov v triede do 2000 cm3 získal Maťo Homola, ktorý o necelú sekundu porazil Maďara Gáspára. Obidvaja jazdili na vozidlách Alfa Romeo. Vo formulách nás zastupoval Tomáš Jung, ktorý skončil na treťom mieste.

Tibor Szabosi;t2c1135.jpg

Druhý deň bolo zamračené a nevedelo sa, kedy zaprší. Mnohí, ako napríklad AST Presskam, za ktorých jazdil Tomáš Liedl, opravovali poruchy do noci už ani nevnímali počasie. Autá však boli znovu prichystané. Po tréningoch začínali tento raz „veľké vozidlá" nad 2000 cm3.

Tibor Szabosi;co8c1424-4.jpg

Na štarte stál na prvom mieste Tomáš Liedl s Audi TTR DTM, druhý bol Stančo na Ferarri a tretí Zdeno Mikuláško. Ako zvyčajne štart mal najlepší Zdeno so svojim Porsche 997 CUP,

Tibor Szabosi;t2c1176.jpg

Hneď za ním sa zaradil Stančo na Ferarri a až tretí bol Tomáš Liedl. Po troch kolách však Tomáš získal späť prvé miesto a s náskokom 17,4 sec. prešiel cieľom prvý. V druhom preteku dominoval Tomáš Jung, ktorý aj s poruchou na svojej formule Dallara F302 dojazdil ako prvý. Na tretie víťazstvo zástupcu mladých slovenských jazdcov sme si počkali do poobedia.

Tibor Szabosi;co8c2161-3.jpg

Získal ho už ako suverén, Maťo Homola, ktorý mal najlepšie nervy v boji troch vozidiel Alfa Romeo. V záverečných pretekoch Endurance na dve hodiny sme boli zase úspešní, lebo víťazom sa stal Jirko Malchárek na vozidle Ferarri 430 a na druhom mieste skončilo Porsche 911 GT3 RSR nestárnuceho Ruda Machánka.

Tibor Szabosi;t2c1082.jpg

V rámci Majstrovstiev Slovenska boli výsledky skoro totožné, lebo máme u nás vyhlásené medzinárodné majstrovstvá. Len jeden pretekár nebol tento rok na stupni víťazov v rámci M SR a to Tomáš Liedl, lebo nešťastným rozhodnutím komisie PAO sa „zvýšili váhové limity" oproti limitom FIA (len v SR) a tým bolo vozidlo AUDI TTR vyradené z hry o titul Majstra Slovenska. Je to škoda, lebo Tomáš Liedl je minuloročný dvojnásobný majster SR.

Tibor Szabosi;co8c1609-4.jpg

Bojujeme za každé vozidlo naviac, ktoré sa zúčastní M SR, preto je nepochopiteľné vyradenie z boja viacerých vozidiel pre váhové limity.

Viliam Liedl, AST PRESSKAM

Tibor Szabosi;t2c1416.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri