Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Len tri mesiace testovania a už v TOP10!

Monday, 27. 06. 2011 - 19:42, Daniel Mandzi   

Len tri mesiace testovania a už v TOP10!

Cez víkend pokračoval seriál Dutch Supercar Challenge(DSC), ktorý sa tentoraz presunul na okruh v belgickom Spa. Na trati sme mali svojich zástupcov medzi jazdcami aj medzi autami. Hneď tri tímy totiž štartovali na úplne novom slovenskom racingovom špeciále PragaR4S. Slovenský Race4Slovakia, holandský BlueBerry Racing a český Race4Praga. Na štarte sa objavilo viac ako 80 áut. Hneď prvý sobotný pretek znamenal tretie miesto pre slovenské auto a ôsme miesto pre slovenský tím. Na štarte sa objavilo viac ako 80 áut.

r4s-spa3.jpg

Ak vezmeme do úvahy kombináciu úplne nového auta a neznámej trate, 8.miesto dvojice Dick Kvetňanský a Martin Sedlák treba považovať za výborný výsledok. Belgické Spa je totiž mimoriadne náročný okruh s opačne klopenými zákrutami, ktorý jazdci dokonca označujú za najťažší v celom seriáli. Nenadarmo patrí medzi divácky najatraktívnejšie aj vo Formule 1. Mali sme pritom šancu na ešte lepšie umiestnenie, keďže Dick Kvetňanský v zlom počasí zajazdil najrýchlejšie kolo okruhu za dažďa, a jazdil na priebežnej štvrtej pozícii. O tú sme prišli počas zastávky v boxoch pre 15 sekundovú penalizáciu za 1. miesto v predchádzajúcom preteku v Assene .

r4s-spa1.jpg

Znalosť trate sa ukázala ako mimoriadna výhoda pre holandského pilota Berryho van Elka, ktorý okruh dobre pozná a na štart sa tiež postavil v Prage R4S. Slovenské auto v holandských rukách vďaka nemu vybojovalo tretie miesto. Dobre si počínal aj český tím Race4Praga s jazdcami Danielom Landom a Jozefom Petákom, ktorí s Pragou R4S prišli do cieľa na 19.mieste. Víťazom sa stal Ardi Van Der Hoek a Robert De Graaf na Audi R8.

r4s-spa16.jpg

V Belgicku bohužiaľ prišiel aj čas na zaplatenie nováčikovskej dane. Keďže tím nepoznal trať „naživo",  prekvapilo netradične dlhé, takmer dvojkilometrové stúpanie za zákrutou Eau Rouge, ktorá patrí medzi najznámejšie na svete. Nastavenia auta s takouto záťažou nepočítalo a objavili sa problémy s prehrievaním oleja. Tím Race4Slovakia sa rozhodol neriskovať bezpečnosť jazdcov aj auta, na nedeľný pretek nenastúpiť a radšej sa venovať vyladeniu racingového špeciálu pre ďalšie závody.

r4s-spa.jpg

Seriál Dutch Supercar Challenge pokračuje už o tri týždne na okruhu v belgickom Zolderi. Tam si Race4slovakia a Praga R4S chce uhasiť smäd po ďalších víťazstvách.

r4s-spa7.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri