Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Skvelý commeback pre Halušku

Wednesday, 21. 12. 2011 - 19:59, Zdenka Frývaldská   

Skvelý commeback pre Halušku

Po dlhšej prestávke sa do kolotoča slovenského motoršportu opäť vrátil Peter Haluška. Spolu so spolujazdcom Pavlom Hnátom a s tímom JIMMY CARS vytvorili skvelú zostavu, ktorá im v tomto roku priniesla titul Majstra Slovenska v Slovenskom rally pohári.

Jozef Pisch;1t1u2229-1.jpg

Peťo, v minulosti si jazdil „veľkú" rally, prečo si sa túto sezónu rozhodol pre účasť v Slovenskom rally pohári?

S myšlienkou návratu do rally sme sa pohrávali už veľmi dlho. Zvažovali sme stavbu nového rally auta, no napokon sme sa rozhodli pre prestavbu. Keďže techniku sme zohnali neskoro a auto bolo viac okruhové a kopcové, rozhodli sme sa pre rally pohár, ktorý je finančne menej náročný a dal nám tak možnosť pracovať ešte na sebe i na aute.

S akými cieľmi ste nastupovali do sezóny?

Nijako sme sa tým od začiatku netajili. Keďže niečo sme už v minulosti mali odjazdené, jasným cieľom bolo vyhrať našu triedu RP3 i celý pohár.

Tibor Szabosi;co8c5924-4.jpg

Ako hodnotíš tohtoročné súťaže, ich organizáciu a trate?

Je dobré, že sa jazdí niečo také ako slovenský rally pohár. Tí chlapci majú všetko zabezpečené a je tam zachovaná rovnaká bezpečnosť rýchlostných skúšok ako pri veľkej rally. Páči sa mi, že organizácia má nejaký štandard a drží sa ho, neboli tam teda žiadne väčšie obavy. Rýchlostné skúšky, ktoré sa tohto roku jazdili mám odjazdené, všetky som poznal, len občas prišlo niečo nové. No o tom to je, treba si vedieť zapísať trať a odjazdiť to najlepšie ako sa dá. My sme od začiatku mali menšie problémy, keďže ja som dlho nejazdil, Paľo dlho nenavigoval, no netrvalo dlho a zabehli sme sa.

Na ktorej súťaži sa vám najviac páčilo, kde zas najmenej a prečo?

Najviac sa nám páčilo v Prešove. Je to domáca trať a mali sme tam teda aj veľkú podporu. Vyhovoval nám aj Lubeník, kde sme obsadili prvé miesto. Najmenej nám vyhovoval Tribeč, kde sa veľmi menili podmienky. Keďže auto ešte nebolo technicky pripravené, išli sme skôr tak, aby sme to dojazdili a aby auto ostalo celé.

Jozef Pisch;1t1u1121-5.jpg

Kto bol počas sezóny tvojím najväčším súperom?

Medzi najväčších súperov určite patril Maroš Kysucký. Začínal vtedy, keď som ja končil a bolo vidno, že sa riadne vyjazdil a posnul vpred. Prekvapoval nás aj Kriška, ktorý jazdil výborné časy. Všímal som si mladé posádky, ktoré sa zlepšovali a v budúcnosti určite prehovoria do absolútneho poradia.

Aké je tvoje celkové zhodnotenie sezóny pre váš tím?

My sme sa dali dokopy ako skupina ľudí, ktorá sa rozhodla pre myšlienku, že sa ide závodiť. Všetko vzniklo vďaka Robovi Krchníkovi a jeho firme JIMMY CARS. Aj keď nevychádzalo všetko podľa predstáv, nedal sa odradiť a pomáhal v uskutočnení nášho sna. Všetci sa snažili, každý venoval svojej práci maximum. Kým sme nemali dobrý podvozok, nedalo sa naplno závodiť, no od tretieho podujatia to už bolo konečne normálne povozenie. Išlo o ciele, ktoré sme si dali a ktoré sa nám aj podarilo dosiahnuť, takže so sezónou sme maximálne spokojní.

Zdenka Tamášová;img-5767-4.jpg

Aké sú plány do nasledujúcej sezóny?

Plány, plány. Je ťažko o nich hovoriť, no chceli by sme preskladať auto do MSR. Je tam však potrebné vymeniť niektoré bezpečnostné prvky, taktiež nejaké veci z našej výbavy, ktoré sú už po homologácii. Uvidíme ako sa nám bude dariť zháňať finančné prostriedky a hlavne si musíme počkať na zmeny v jednotlivých triedach, čo sa zmení. Hlavný cieľ je prejsť do MSR, no uvidíme ako to pôjde a či dokážeme čiastkový úspech preniesť do MSR.

Prípadné poďakovania sponzorom

Poďakovanie patrí všetkým tým, ktorí verili našej základnej myšlienke a pomáhali nám. Chceli sme zas zažiť ten pocit dobre vykonanej práce a chceme tie zážitky prežívať znovu a znovu. Ďakujeme za podporu aj reklamným partnerom.

Lucia Petrová;img-6247-1.jpg

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri