Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Situácia v Mini je nejasná, Sordo vynecháva Mexiko

Wednesday, 15. 02. 2012 - 10:09, Katarína Ďurecová   

Situácia v Mini je nejasná, Sordo vynecháva Mexiko

Situácia ohľadne celého továrenského tímu Mini začína byť čoraz viac a viac neprehľadnejšia. Ešte pred Rally Sweden bolo ohlásené ukončenie partnerstva Prodrivu a BMW a taktiež i fakt, že tím Prodrive, ktorého jazdcami sú Dani Sordo a ten, kto ponúkne za sedačku na dané podujatie najviac peňazí, končí ako továrenský tím a ako továrenský tím začne fungovať Team Mini Portugal s jazdcami Armindom Araujom a Paulom Nobrem.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že Prodrive s Danim Sordom do Mexika neodcestuje a ohrozené sú i ďalšie mimoeurópske podujatia. Táto situácia ale zrejme Prodrivu vyhovuje, keďže sa môže venovať testovaniu a vyvíjaniu nových komponentov (Dani Sordo momentálne testuje v Španielsku) a nemusí míňať peniaze na pre nich neatraktívne súťaže, ktoré by museli ako tím s továrenským statusom absolvovať.

Vladislav Maschl;dsc-8990.jpg

Manažér Prodrivu Richard Taylor celú vec komentoval nasledovne: „Snažíme sa zaistiť si, aby sme po Portugalsku štartovali na ďalších štyroch alebo piatich podujatiach a dúfajme že i s dvoma špeciálmi. FIA od nás žiadala sedem štartov (a z toho dva v zámorí), ale teraz už máme v tomto ohľade voľnú ruku", hovorí Taylor a pokračuje na tému Dani Sordo a jeho situácia: „Sme viazaní zmluvou, ktorú nechceme komentovať. Samozrejme ale chceme zaistiť Danimu čo najviac štartov, je členom nášho tímu."

Do Mexika teda cestuje iba papierovo továrenský Team Mini Portugal, ktorý ale nemôže bodovať do šampionátu tímov a to i napriek tomu, že továrenský tím Mini je v ňom zaregistrovaný. Naopak tím s Danim Sordom má na svojom konte stále 26 bodov, ktoré získal na Rallye Monte Carlo, body zo Švédska sa mu už ale do hodnotenia, ktoré je na oficiálnej stránke majstrovstiev sveta, nezapočítali. Vyzerá to teda tak, že i napriek tomu, že továrenský tím Mini stále existuje, body preň nezískava nikto..

Vladislav Maschl;dsc-9565.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri