Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Singapur je šanca pre Red Bull a Ferrari

Thursday, 15. 09. 2016 - 14:32, Ľuboš Kašický   

Singapur je šanca pre Red Bull a Ferrari

Pamätáte si na škandalózne víťazstvo Alonsa v roku 2008? Bolo to práve tu a prvýkrát sa jazdilo pod umelým osvetlením.

Nezávislý ostrovný štát, ktorý dlho patril pod britskú korunu je dnes moderným centrom obchodu a jedným z najväčších prístavov sveta. Jeho napumpovaná atmosféra pulzuje celých 24 hodín denne a F1 dokreslila svojim šialeným nápadom toto impozantné predstavenie. Na päťkilometrový mestský okruh namontovali takmer 1500 reflektorov a prepojili ich 108 kilometrami káblov. Všetko napájané z dvanástich generátorov, ktoré sú poistené záložnými zdrojmi. Tímy sa vyzbrojili antireflexnými štítmi a prilbami. Upravili si denný režim, pretože sa jazdí o ôsmej večer, a šou môže začať.

sg1.jpg

Tento drahý rozmar sa jazdí už deviatykrát a zasa to má byť veľká paráda. V súboji o titul to hustne medzi Hamiltonom a Rosbergom, ktorý stiahol stratu už na dva body. Kľukatý pomalý mestský okruh však nahráva súperom z Ferrari a Red Bullu, ktorí si tu brúsia zuby a chcú sa do súboja dvoch mercedesov zapliesť. A šanca je nemalá. Vlani tu vyhralo Ferrari s Vettelom, ktorý išiel na dve zastávky (v 13 a 37 kole). Vettel je zároveň najúspešnejším pilotom, ktorý na tento trati dokázal vyhrať už štyrikrát. Po dve víťazstvá majú v Singapure Hamilton a Alonso.

sg2.jpg

Pirelli nasadilo na Singapure tri najmäkšie zmesi a je zaujímavé, že na ultrasofty stavili najme vo Ferrari, kde obaja piloti majú pripravenú iba jednu sadu soft, no až deväť sád ultrasoftov. To piloti Mercedesu volili iba sedem sád ultrasoftov a 3-4 softy. V Red Bulle volili podobne ako Mercedes, teda sedem ultrasoftov, no po štyri supersofty a iba dve sady softov. Z toho sa dá dedukovať, kto bude ako agresívny na trati. Nesmú však zabúdať, že stratégie im môže pokaziť neplánovaný výjazd SC, ktorý v Singapure nie je ničím zriedkavým. Predpovede hlásia počas dňa prehánky, no večer by už pršať nemalo.

sg3.jpg

Časový posun je osem hodín, no preteky sa jazdia pod umelým osvetlením a tak my uvidíme kvalifikáciu v sobotu o 15.00 h. a nedeľňajšie preteky v pre nás štandardnom čase 14.00 CET.

mape-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri