Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Silný tím vďaka partnerom

Thursday, 29. 11. 2007 - 00:05,    

Silný tím vďaka partneromDo štartu rally Dakar 2008 ostáva už iba niekoľko týždňov. Medzi 245 motocyklistami budú tohto roku až traja Slováci. Nováčikom bude na Jarovej KTM, vlani deviatej celkovo, Ivan Figura. Čo je však omnoho lepšia správa, obaja jazdci Environ Servis Moto Teamu dostali práve včera úplne novú techniku, na úrovni absolútnej svetovej špičky.

Reč je o dvojici identických a úplne nových strojov KTM 690 Rally, presne takých ako sa objavia v rukách továrenských jazdcov dlhodobo suverénne najrýchlejšej motocyklovej značky Dakaru. Zároveň z podpisom zmluvy o hlavnom reklamnom partnerovi, ich včera v priestoroch novootvoreného showroomu spoločnosti Adamoto v Košiciach odovzdal dvojici Jaro Katriňák, Ivan Jakeš, konateľ spoločnosti Adams, k.s. pán Igor Adamčík.

Štefan Malák;img_1642 (custom).jpg

Zároveň bol pozvaným hosťom predstavený i generálny partner Ivana Jakeša, ktorým sa stal Old Spice. Druhý slovenský jazdec na Dakare tak bude členom Old Spice Dakar Teamu, za ktorý okrem neho budú štartovať dve vozidlá z Česka a Maďarska, v obsadení Zapletal – Janáček, Szalay - Bunkoczi a slovinský motocyklista Tomaz Merhar.

Chlapci boli na roztrhanie, krátko sa nám však podarilo vyspovedať samotného Katroša a jeho manažéra Mariána Novikmeca.

Štefan Malák;img_1669 (custom).jpg

Marian, ako išli prípravy a o čo lepšie to bolo ako vlani?

Marián Novikmec – manažér Environ Servis Moto Teamu:
Prípravy boli toho roku trošku lepšie ako vlani. Akurát sme trochu tŕpli, či príde Ivanova motorka, pretože dorazila iba včera na poslednú chvíľu. Je to však stále taká časová rezerva, že sa stihne pripraviť do štartu úplne tip-top. Jarov stroj už má asi mesiac. Ten už na ňom jazdil po motokrosovej trati, lebo nová motorka je veľmi ľahučká a dobre ovládateľná. Prípravy celý rok prebiehali aj na servisnom aute Tatra 4x4, ktoré v týchto dňoch finišujú. Rasťo Katriňák, Jarov brat pôjde v sprievodnom terénnom aute ako slovensko-španielska servisná posádka. To sú vlastne španieli, ktorí s nami absolvovali prípravný kemp v Maroku. Treba povedať, že prípravy sa takto rozbehli aj vďaka sponzorom, ktorých je tohto roku nepomerne viac než vlani. Ako Jaro tak aj Ivan majú svojich generálnych sponzorov. Hlavným sponzorom je napokon Adamoto, ktorý zákúpil tieto dve novučičké motorky.

Ako to bude so servisnými autami? Kto v nich bude sedieť, čo s ostrou asistenciou?

Marián Novikmec – manažér Environ Servis Moto Teamu:

Zatiaľ tohto roku nemáme ostrú asistenciu. Servisný kamión bude šoférovať Jano Farkaš, jeho spolujazdcom a mechanikom bude Honza Klíma, ktorí túto Tatru postavili. Navigátorom tu bude Fero Mičko z Environu. Čo sa týka sprievodného auta, s dvoma španielmi tam pôjde Jarov brat Rasťo Katriňák. Ide o upravenú Toyotu Land Cruiser, ktorá už Dakar absolvovala.

V akom stave sú teraz motorky? Prichádzajú z výroby pripravené na Dakar, alebo je na nich ešte veľa roboty?


Marián Novikmec – manažér Environ Servis Moto Teamu:

Z výroby prichádzajú presne v tom stave, ako ju vidíš teraz. Ivanova motorka má utlmené výfuky, má iný karburátor, iné trysky, inú hlavu valcov. Je tu však od výroby rovno priložený ostrý kit. Ten predovšetkým zintenzívni výkon motora. V tomto stave prichádzajú stroje iba preto, aby boli homologovateľné a postaviteľné na značky. Ako vidíš, sú tam ešte dokonca smerovky a spätné zrkadlá. To všetko ide samozrejme preč. Motorka je predzabehnutá, chalani na nich trošku pojazdia, aby doladili tlmiče a je kompletne pripravená na štart Dakaru.

Štefan Malák;img_1683 (custom).jpg

Jaro, ako prebiehali prípravy zo strany vás jazdcov a s akými ambíciami pôjdete tohtoročný Dakar?


Jaro Katriňák – jazdec Environ Servis Moto Teamu:
Prípravy prebiehali na plno celý rok. Jednak to boli domáce podujatia enduro, motokros, následne prípravný kemp v Maroku na navigačnom tréningu, potom samozrejme šesťdňová v Chille. Takže počas roka bolo tých pretekov naozaj veľa. Teraz sme si zobrali nové motorky, takže na rad prichádza fyzička, trénovanosť. S novými motorkami myslím, že máme dobrú východziu pozíciu a predpoklady, aby sme mohli nastúpiť na štart Dakaru. No a uvidíme čo bude, piateho nás čaká štart a musíme sa nechať prekvapiť. Je teraz veľmi ťažko hovoriť o veľkých ambíciách, opäť je v prvom rade, aby sme došli do cieľa.

Ako bude vyzerať tých posledných niekoľko týždňov pred odchodom do Lisabonu?

Jaro Katriňák – jazdec Environ Servis Moto Teamu:
Tak určite je dôležité udržať sa po fyzickej stránke, to znamená behy, posilňovne a udržať sa v dobrej kondícii pred Dakarom. Samozrejme je nutné dokončiť motorky, musí sa to všetko urobiť na mieru... ešte je toho naozaj veľa.

Na štarte budete traja Slováci. Bude to opäť o niečo lepšie z hľadiska pomoci na trati či psychiky?

Jaro Katriňák – jazdec Environ Servis Moto Teamu:

Samozrejme. Bude nás opäť viacej, budeme si môcť pomáhať jednak na trati, jednak mimo nej. Bude sa večer o čom a s kým porozprávať, takže sú to všetko len a len pozitíva.

Ďakujem za rozhovor a veľa šťastia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri