Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Silk Way Rally po 5. etape: Janeček, Loprais i Macík postupujú poradím dopredu

Thursday, 10. 09. 2009 - 10:31, Andrej Haverda   

Silk Way Rally po 5. etape: Janeček, Loprais i Macík postupujú poradím dopreduRýchlostná skúška mala 424 km a viedla z Beyenu do Janaozenu, stále na území Kazachstanu. Rýchle cesty striedali technické pasáže v kamenitých údoliach náhorných plošín. Zatiaľ čo v triede automobilov sa značka VW naďalej vzďaľuje zostatku štartového poľa, v kamiónoch za vedúci Kamaz bojuje hlavne Fidarus Kabirov, ktorému v pätách idú Gérard De Rooy a Aleš Loprais.
                                                                                                  

U Volkswagenu je stále všetko otvorené a je potešením sledovať celé kvarteto, ako by išlo svoje vlastné preteky. Tieto vozidlá „z inej planéty“ preletia traťou v minútových rozstupoch a po nich je dlhá pauza. Dnes sa predviedol v najlepšom svetle Giniel de Villiers, ktorý vyhral - aj keď iba o 7 sekúnd pred lídrom súťaže Nasserom Al Attiyahom. Ten sa ešte zdržal minútu a pol výmenou pneumatiky.
                                                                                              

Ich stajňový kolega Carlos Sainz sa zase nevyhol blúdeniu a navigačnej chybe, keď hneď po prejazde prvej prejazdovej kontroly vyrazil zlým smerom. Nasledoval ho aj Mark Miller, a tak ich strata v cieli činila takmer štyri minúty na prvých dvoch kolegov stajne. Nasser tak pomaly, ale isto buduje slušný základ pre celkové víťazstvo.
                                                                                              

Doposiaľ skvele idúci Philippe Gache s navigátorkou Fabrice Gordonovou na bugine SMG (8. priečka) mali problémy s motorom a do cieľa museli byť odtiahnutí na lane za kamiónom. Podobne dopadol aj Christian Lavieille s Nissanom pick-up, doposiaľ vedúci jazdec hodnotenia súkromníkov. Z priebežného 5. miesta ho odsunula porúchaná prevodovka Sadev. Patálie a k tomu trojhodinová penalizácia ho odsunuli až na tridsiate miesto.
                                                                                                  

Jiří Janeček s Dušanom Kunovským sa rozbehli k výbornému výkonu. Išli bez väčších problémov, Toyota pracuje podľa ich slov na jednotku a aj napriek drobným navigačným chybičkám v tejto etape obsadili 17. priečku. To ich v tejto chvíli posunulo na 22. miesto absolútnej klasifikácie a pokiaľ v týchto výkonoch budú pokračovať aj naďalej, môžu pomýšľať na prvú dvadsiatku alebo napríklad aj na prvenstvo v triede T2.
                                                                                                  

V kamiónoch zatiaľ nemá nikto nič isté. Fidarus Kabirov síce opäť zvíťazil, ale stratil oporu vo svojom kolegovi Čaginovi, ktorý zlomil na svojom Kamaze koleso a veľmi dlho opravoval. Stratil viac ako tri hodiny a túto stratu bude iba ťažko doháňať. Vedenie teda prevzal Kabirov, ktorý má takmer polhodinu k dobru na Gérarda De Rooya (Iveco) a hodinu na tretieho v poradí, Aleša Lopraisa s Tatrou. Ten dnes došiel druhý za Kabirovom s mankom štrnásť a pol minúty. Dostal sa tak aj pred ďalšieho člena „sovietskej zbornej“ Mardeeva, ktorý pomáhal Vladimírovi Čaginovi s opravou zlomeného kolesa.
                                                                                            

Martin Macík so synom Martinom a navigátorom Josefom Kalinom (Liaz) sa vďaka Čaginovej chybe posunuli tiež dopredu. A to aj napriek tomu, že opravovali defekt pneumatiky. Inak išli bez problémov. Sú na celkovom siedmom mieste s dva a polhodinovou stratou na Kabirova. Dúfame, že ich nástup výsledkovou listinou vpred nie je posledným a prepracujú sa do elitnej päťky. Napokon časové rozstupy nie sú od štvrtého miesta ešte tak značné, aby sa im to nemohlo podariť. Nechajme sa teda prekvapiť...

VÝSLEDKY 5. ETAPY:


AUTOMOBILY:

1. DE VILLIERS (ZAF)/VON ZITZEWITZ (DEU) VOLKSWAGEN 03:41:37
2. AL ATTIYAH (QAT)/GOTTSCHALK (DEU) VOLKSWAGEN + 00:00:07
3. MILLER (USA)/PITCHFORD (ZAF) VOLKSWAGEN + 00:02:57

17. JANEČEK (CZE)/KUNOVSKÝ (CZE) TOYOTA + 02:13:11

KAMIÓNY:

1. KABIROV (RUS)/MOKEEV (RUS)/TANIN (RUS) KAMAZ 04:05:13
2. LOPRAIS (CZE)/MIŠKOLCI (SVK)/HOLÁŇ (CZE) TATRA + 00:14:45
3. DE ROOY (NLD)/COLSOUL (BEL)/RODEWALD (POL) IVECO + 00:20:23

7. MACÍK (CZE)/KALINA (CZE)/MACÍK (CZE) LIAZ + 00:49:03

CELKOVÉ PORADIE PO 5. ETAPE:


AUTOMOBILY:
1. AL ATTIYAH (QAT)/GOTTSCHALK (DEU) VOLKSWAGEN 12:13:44
2. SAINZ (ESP)/SENRA (ESP) VOLKSWAGEN + 00:06:09
3. MILLER (USA)/PITCHFORD (ZAF) VOLKSWAGEN + 00:11:23

22. JANEČEK (CZE)/KUNOVSKÝ (CZE) TOYOTA + 06:57:59

KAMIÓNY:

1. KABIROV (RUS)/MOKEEV (RUS)/TANIN (RUS) KAMAZ 14:00:01
2. DE ROOY (NLD)/COLSOUL (BEL)/RODEWALD (POL) IVECO + 00:27:15
3. LOPRAIS (CZE)/MIŠKOLCI (SVK)/HOLÁŇ (CZE) TATRA + 01:04:01

7. MACÍK (CZE)/KALINA (CZE)/MACÍK (CZE) LIAZ + 02:30:47







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri