Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Silk Way Rally po 1. etape: České kamióny i Zapletal v popredí

Sunday, 06. 09. 2009 - 18:14, Andrej Haverda   

Silk Way Rally po 1. etape: České kamióny i Zapletal v popredíÚčastníkom Silk Way Rally pred „hlavným menu“ bol usporiadateľskou organizáciou A.S.O. „naservírovaný“ prológ, ktorý sa išiel uprostred mesta oproti športovému komplexu športovej haly a hotelu Riviéra s akvaparkom. Dvetisíc metrov terénneho okruhu sa zdalo byť jednoduchých, ale už tu sa objavili prví smoliari, medzi ktorými bola napríklad aj lotyšská dvojica Vilcans – Veveris - v cieli ich odmávli na päťdesiatej priečke s bezmála sedemminútovým mankom. Po pätnástej hodine sa ku štartu najskôr zoradili osobné automobily. Štartová listina začínala od najvyššieho čísla k najnižšiemu a štartovalo sa vždy s dvojminútovým odstupom.
                                                                                                     

Najrýchlejším automobilom sa stal Volkswagen, a síce s De Villiersom za volantom. Víťaz posledného ročníka Dakaru bol o 4,7 sekundy rýchlejší než jeho tímový kolega Carlos Sainz; tretiu priečku vydobyl ďalší automobil s dvojicou véčok v znaku: Katarčan Saleh Al Attiyah.

Skvele sa prezentovali aj Miroslav Zapletal s Tomášom Ouředníčkom: ich „špeciál“ Mitsubishi preletel cieľom v šiestom najrýchlejšom čase (strata 17 sekúnd). Hladko a s prehľadom absolvovali trasu aj členovia Czech Dakar Teamu Jiří Janeček a Dušan Kunovský: v cieli boli klasifikovaní na 42. pozícii s mankom jednej minúty a štyroch sekúnd na víťazného De Villiersa.
                                                                                               

Jazdecký koncert Kamazu a legendy Dakaru De Rooya, to bola ďalšia časť symfónie ako od Beethovena. Dokážu však menovaní dohrať túto prvú skladbu do konca, aj keď by to nemali byť prvé či druhé husle? Každopádne kraľoval Kabirov, ktorý druhého Gérarda De Rooya (Iveco) porazil o 2,4 sekundy.

Zahanbiť sa však nedali ani české kamióny. Aleš Loprais sa svojim umiestnením zaradil do prostriedku skupinky adeptov na najlepšie umiestnenie. Päťnásobný dakarský víťaz Vladimír Čagin (Kamaz) za ním zaostal o jedinú sekundu, nasledovaný krajanmi Mardejevom a Nikolaevom s kamiónmi rovnakej značky. Výborne si počínali aj Martin Macík so synom Martinom a navigátorom Josefom Kalinom, keď ich Liazka zaznamenala pri stolíku časomeračov desiaty najrýchlejší čas.
                                                                                                 

V druhej etape sa bude súťažiť na 479 kilometrovej trase Kazaň – Buguruslan, z čoho 141 km bude meraných načas.


PORADIE PO 1. ETAPE:

AUTOMOBILY:

1. DE VILLIERS (ZAF)/VON ZITZEWITZ (DEU) VOLKSWAGEN 00:02:09
2. SAINZ (ESP)/CRUZ SENRA (ESP) VOLKSWAGEN + 00:00:04
3. AL ATTIYAH (QAT)/GOTTSCHALK (DEU) VOLKSWAGEN + 00:00:05

6. ZAPLETAL (CZE)/OUŘEDNÍČEK (CZE) MITSUBISHI + 00:00:17
42. JANEČEK (CZE)/KUNOVSKÝ (CZE) TOYOTA + 00:01:04


KAMIÓNY:
1. KABIROV (RUS)/MOKEEV (RUS)/TANIN (RUS) KAMAZ 00:02:31
2. DE ROOY (NLD)/COLSOUL (BEL)/RODEWALD (POL) IVECO + 00:00:02
3. LOPRAIS (CZE)/MIŠKOLCI (SVK)/HOLÁŇ (CZE) TATRA + 00:00:03

10. MACÍK (CZE)/KALINA (CZE)/MACÍK (CZE) LIAZ + 00:00:27






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri