Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Séria Dakar pokračuje v septembri v Portugalsku, aj keď bez kamiónov

Monday, 02. 06. 2008 - 00:13, Andrej Haverda   

Séria Dakar pokračuje v septembri v Portugalsku, aj keď bez kamiónovAko usporiadatelia Dakaru z ASO (Amaury Sport Organisation) vo februári sľúbili, tak činia. Druhý diel nultého ročníka Dakarskej série bude mať pokračovanie v septembri v Portugalsku, aj keď bez kamiónov. Dlho bolo na vážkach, či sa druhý diel Série Dakar vôbec uskutoční, ale už pri prehliadkach sa šepkalo, že ide o hotovú vec, ale kvôli dosť špecifickej trase sa bude konať bez účasti kamiónov.
                                                                                                     

Pax Rally, ako znie oficiálny ročník novej cross-country súťaže, ktorý sa bude konať v termíne od 10. do 14. septembra na trasách rýchlostných skúšok medzi Lisabonom a Portimao. Pôjde bezpochyby o veľmi intenzívne, korenené a technické menu, keď medzi obidvoma mestami, vzdialenými od seba iba 550 kilometrov, absolvujú účastníci na tisíc kilometrov rýchlostných skúšok a celková dĺžka súťaže je ešte dvakrát toľko.
                                                                                              

Súťaž bude istou reminiscenciou za zrušený Dakar a bezpochyby naviaže na už uskutočnené dakarské etapy minulých rokov i na tie vymerané pre Dakar 2008. Usporiadatelia sa budú snažiť zaistiť účasť absolútnej elity, bohužiaľ však bez „ťažkej väzby“, rovnako ako kvalitnú medializáciu. Tá sa z Portugalska podarila aj pri nedávnej súťaži Svetového pohára FIA, tzv. Rallye Transiberico, ktorá však bola vypísaná iba pre kategóriu automobilov.
                                                                                                

Vzhľadom k možnému testovaniu na Dakar je termín veľmi vhodný, veď dakarské štartové prehliadky sa uskutočnia už v novembri. Vznik novej a kvalitne obsadenej rallye je ďalším dôkazom mimoriadneho rastu záujmu o cross-country preteky, čo potvrdila už Stredoeurópska rallye z apríla tohto roku.

Zdroj: Loprais Tatra Team





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri