Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Senegalský Dakar banuje za Dakarom

Wednesday, 14. 01. 2009 - 12:24, Andrej Haverda   

Senegalský Dakar banuje za DakaromV senegalskom Lac Rose, tradičnom cieľovom meste Rallye Dakar, vládne smútok a sklamanie. Tento rok bolo svetovo najnebezpečnejšie a najťažšie púštne dobrodružstvo, ktoré sa do vlaňajška konalo pravidelne od roku 1979, preložené do Južnej Ameriky. Teroristické útoky v Mauretánii ohrozovali bezpečnosť podujatia natoľko, že pred rokom musela byť zrušená.



Pre obyvateľov Dakaru, ako aj pre turistický ruch regiónu je to obrovská ekonomická strata. Stovky pretekárov a sprievodného personálu, ktorý potreboval ubytovanie a ďalšie služby, zvyšovali zisky miestnych podnikateľov desať až pätnásťkrát oproti štandardným mesiacom. V konečnom dôsledku pociťuje stratu púštnej rallye nielen región, ale aj celý Senegal.
                                                                    
„Rallye bola najväčšou propagáciou Senegalu po celom svete. Ľudia vedeli o Dakare,“ myslí si El Hadj Malick Mbaye, šéf Národného úradu pre turistiku. Napriek smútku nezostal Lac Rose ani v tomto roku bez motoristického športu. Počas minulého víkendu tam finišovala nová súťaž Africa Race, ktorú vymyslel a zorganizoval Hubert Auriol, trojnásobný víťaz Dakaru.

U senegalských médií ani divákov sa však nestretla s veľkým úspechom.

Zdroj: SITA





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri