Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sebavedomý Stroll aj dnes rozbil auto. Tatko má však peňazí dosť

Wednesday, 01. 03. 2017 - 18:06, Ľuboš Kašický   

Sebavedomý Stroll aj dnes rozbil auto. Tatko má však peňazí dosť

Tretí deň predsezónnych testov padla ďalšia sekunda. Kde sa zastavia stopky na záver testov počas nasledujúceho týždňa?

V novej sezóne sa F1 vracia k širším pneumatikám a to pred tímy stavia novú úlohu lepšie pochopiť správanie sa pneumatík. Aj preto počas testov v Barcelone vidíme väčšinu tímov jazdiť s čudnými mriežkami za prednou nápravou. Tieto airflow mriežky majú za úlohu pomôcť identifikovať presnejšie obtekanie vzduch za prednými kolesami, ktoré teraz získavajú ešte dôležitejší význam pre rýchlejšiu jazdu monopostov v zákrutách.

mcl03.jpg

Najvážnejšou udalosťou tretieho dňa testov bola zasa havária Lanca Strolla, ktorý v priebehu dvoch dní už dvakrát rozbil auto a postaral sa o prerušenie testov. Dnes aspoň najazdil stovku užitočných kôl. Chlapec však zjavne skúša limity a nemusí sa báť, kto zaplatí rozbité auta. Otecko má vlastnú banku.

wi03.jpg

Milou bola dnes návšteva úradujúceho majstra sveta Nica Rosberga, ktorý sa prišiel po rokoch prvýkrát na testy pozrieť, ako obyčajný fanúšik. Nemec si dovolenku od Hamiltona zjavne užíva a žiaril vyrovnanosťou. Jeho nástupca Bottas sa do toho dnes oprel a zajazdil zatiaľ najrýchlejší čas tohtoročných testov. Už iba o sekundu za rekordom trate.

merc09.jpg

Na trať v tretí deň testov vyšlo na katalánsky okruh až trinásť pretekárov, keď vedľa Mercedesu dvoch pilotov na striedačku vyslali aj v Toro Rosso a Renaulte. Rýchlosť zatiaľ ukazuje podľa očakávania Mercedes, ktorému slušne konkuruje Ferrari. RedBull je trochu v závese, ale to nič nemusí znamenať. Naopak problémy majú motory Honda, poháňajúce McLareny. Časy sú zatiaľ naozaj orientačné a pre tímy momentálne druhotné. Zajtra testy končia prvú sériu. Potom sa tímy poponáhľajú do fabriky analyzovať informácie, aby v pondelok nastúpili na druhú rundu.

fe04.jpg

res-day3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri