Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastienovia budú rovnocenní

Friday, 21. 01. 2011 - 20:21, Katarína Ďurecová   

Sébastienovia budú rovnocenní

V Citroene chcú uprednostniť šport pred pre nich jednoduchším spôsobom, ktorým by bolo na začiatku sezóny jasne určiť jednotku a dvojku tímu. To znamená, že Loeb aj Ogier začnú sezónu v rovnocennom postavení.

V časoch, keď bol v tíme Sordo, to mali v Citroene ľahké - Loeb bol tímovou jednotkou, Sordo dvojkou a táto pri pohľade na to, koľko titulov či už medzi jazdcami alebo medzi konštruktérmi Citroen získal, je jasné, že táto taktika bola viac než úspešná. Teraz ale v Citroene riskujú, že sa Sebovia vzájomne pripravia o body, ktoré by im mohli chýbať na konci sezóny.

Willy Weyens;loeb-10.jpg

„Samozrejme, že keď ste vyhrali istý počet rally a máte tituly majstra sveta, tak by pre vás bolo ťažké akceptoval rolu dvojky tímu. To by som radšej skončil", hovorí svoj názor na situáciu Sébastien Loeb.

Vladislav Maschl;img-3667.jpg

Úlohu dvojky tímu odmieta ale aj Sébastien Ogier: „Pokiaľ viem, sezónu začneme ako rovnocenní jazdci a ja odhodlaný nedostať sa do situácie, v ktorej by som musel robiť dvojku", hovorí Ogier.

Citroen Racing;citroen-ds3-wrc-2011-14.jpg

Svoj názor na situáciu vyjadril aj šéf Citroenu Olivier Quesnel: „Tento rok to môže byť medzi dvoma Sebami zaujímavé. Ale pre Citroen je veľmi dôležité, aby obaja jazdci vedeli, že sezónu začínajú ako rovnocenní. Potom ale už uvidíme, ako sa bude vyvíjať sezóna, ale myslím, že to bude pre nás dobrý príbeh."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri