Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Ogier sa v posledné dni nenudí (+ video)

Tuesday, 30. 11. 2010 - 20:34, Katarína Ďurecová   

Sébastien Ogier sa v posledné dni nenudí (+ video)

Sébastien Ogier sa v posledné dni rozhodne nenudí. Cez víkend (26. - 28. novembra) sa s Citroenom DS3 R3 zúčastnil Rallye du Var, čo je jedným z podujatí francúzskeho šampionátu a hneď potom v pondelok vo Francúzsku testoval Citroen DS3 WRC.

Po chybách vo Francúzsku, Španielsku a Veľkej Británii, ktoré Ogiera nakoniec aj stáli druhé miesto v celkovom hodnotení si Francúz na Rallye du Var napravil chuť, keď s DS3 R3 skončil celkovo piaty a vyhral svoju kategóriu. „Išli sme dobre a dobre sme prispeli k vývoju auta na osobitom teréne. Stretli sme sa s tými najhoršími možnými podmienkami, ale DS3 R3 sa ukázalo ako konkurencieschopné auto, hlavne na mokrých tratiach, ktoré sme zažili v nedeľu. Toto víťazstvo v skupine R je veľkou odmenou za úsilie všetkých a som si istý, že tento úspech povedie k mnohým ďalším. Auto je veľmi sofistikované: myslím, že DS3 je niečo medzi C2 a C4 WRC", hovorí Ogier, ktorý je so svojim výkonom veľmi spokojný a to aj napriek tomu, že podľa očakávania nebol najrýchlejším pilotom s dvojkolkou. Hviezda F1, Poliak Robert Kubica, ktorý skončil štvrtý, mu so svojim Renaultom Clio S1600 nadelil viac ako tri a pol minúty.

Willy Weyens;wiwogier-073.jpg

V Rallye du Var inak celkovo zvíťazil Cédric Robert s Peugeotom 307 WRC pred v našich končinách celkom známym Bryanom Bouffierom s Peugeotom 207 S2000 a Stéphanom Sarrazinom s tým istým autom.Bryan Bouffier si svojim druhým miestom zaistil zisk titulu francúzskeho šampióna.

Citroen Racing;citroen-ds3-wrc-2011-2.jpg

Bezprostredne po Rallye du Var sa Sébastien Ogier presunul do francúzskeho departmentu Ardeche, ktorý sa nachádza na juhu stredného Francúzska, kde sa v pondelok zúčastnil testovania nového Citroenu DS3 WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri