Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

O testoch a druhom jazdcovi Mini (+ video)

Wednesday, 01. 12. 2010 - 01:20, Katarína Ďurecová   

O testoch a druhom jazdcovi Mini (+ video)

Mini sa na svoj debut v budúcej sezóne pripravuje skutočne svedomito a testuje, koľko sa len dá, tieto týždne konkrétne na Sardínii, ale ešte predtým sa uskutočnil menší test vo Veľkej Británii: „Ide hlavne o kontrolu systémov. Po predchádzajúcom teste bolo auto od základov znova vybudované. Bolo by zbytočné prísť na Sardíniu a zistiť, že niečo nefunguje tak, ako má. Taktiež sme pozmenili niektoré nastavenia. Požiadal som o zmenu uhlu volantu a o to, aby riadiaca páka bola trošku posunutá", povedal o tomto teste pred samotným testom prvý a zatiaľ jediný potvrdený jazdec Mini Kris Meeke.

„Z motoru mám pocit, že je veľmi silný. Môžeme vidieť, že všetky motory, ktoré BMW vyrobilo sú veľmi silné, či je to vo formule 1 alebo vo World Superbikes. Stále sme na určitom medzistupni, ale v BMW mám plnú dôveru. Myslím, že každý bude prekvapený, tým nám 1,6 litrové turbo motory ponúknu. Rozhodne nebudú na milióny kilometrov vzdialené dvojlitrovým. Na WRC autách z tohto roku ste mohli mať až do 5 barov tlaku turba, nov é pravidlá to limitujú na 1,5. Krútiaci moment sa dramaticky zmenší, ale výkonu sa to nijako nedotkne, takže celkovo to bude iba nejaký 10 až 15 %-ný pokles, hovorí Kris Meeke o novom motore, ktorý sa bude používať od budúcej sezóny."

Tomasz Bugiel;barum-2010-0072.jpg

„Posledné mesiace práce s ľuďmi s Prodrivu mi ukázali, že skúsenosti a hĺbka vedomostí v Prodrive ohľadne budovania rally áut je neskutočná. Nikto nepodceňuje vedomosti a rýchlosť, ktoré Citroen a Ford už dávno majú. Asi by som nemal nič hovoriť pokiaľ úplne nevstúpime do šampionátu v roku 2012 ale z toho, čo som doteraz videl si rozhodne myslím, že výsledky v top 5 budúci rok sú pre nás dosiahnuteľné a bolo by úžasné na konci roka si pričuchnúť k pódiu", hovorí rozhodne optimistický Meeke.

Copyright free;dh32716-2.jpg

Kris Meeke sa vyjadril aj o Danim Sordovi, ktorého meno sa v poslednej dobe spája s voľným miestom v Mini asi najviac: „Okrem faktu, že sme priatelia odkedy sme spolu boli v J-WRC a pracovali sme spolu na testoch Citroenu, tak má Dani veľa vedomostí o novom Citroene DS3 a tieto vedomosti by doniesol k nám. Neexistuje veľa jazdcov, ktorí už majú skúsenosti s novou generáciou rally špeciálov, ktoré sa objavia vo WRC budúci rok. Bol by veľkým prínosom pre tím."

Willy Weyens;sordo-29.jpg

Samotný Sordo, ktorý sa momentálne nachádza v Sardínii, kde testuje spolu s Mini o celej záležitosti povedal: „Počkám ešte chvíľu na vyjadrenie Fordu, ale nie moc dlho. Nebolo by to fér voči Mini. V tomto momente ešte nie je nič rozhodnuté, ale Mini je dobrý nápad - s veľkou spoločnosťou ako BMW za nimi. Rád by som sa podieľal na vývoji auta, je to dobrá vec, ale taktiež potrebujem budúci rok jazdiť čo najviac a s Mini sa nejedná o celoročný program."

Vladislav Maschl;img-0574-1.jpg

Ďalším jazdcom, ktorý je spomínaný v súvislosti s Mini je Kimi Raikkonen. O Red Bulle, ktorý je Raikkonenovým a aj Meekovým hlavným sponzorom sa hovorí, že uzavrie pre rok 2012 zmluvu s Mini a Richard Taylor z Prodrivu o Icemanovi povedal: „Kimi priniesol zo sebou veľký záujem o WRC a samozrejme je v okruhu záujmu každého konštruktéra."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri