Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb sa zúčastní Race Of Champions

Wednesday, 26. 05. 2010 - 06:36, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb sa zúčastní Race Of Champions

Sébastien Loeb sa po ročnej pauze opäť zúčastní Race of Champions. Okrem individuálnej súťaže bude zastupovať aj tím Francúzska, v ktorom s ním bude štvornásobný šampión z formuly 1 Alain Prost.

V tímovej súťaži tím Francúzska okrem iného vyzve aj veľmi silný tím Nemecka, za ktorý budú štartovať hviezdy formuly 1 Michael Schumacher a Sebastian Vettel, ktorí nenašli premožiteľa posledné tri roky. „Niektoré tímy sú veľmi silné a viem, že Nemecko je silné vždy. Radi by sme dosiahli dobrý výsledok a myslím, že budeme silný tím a budeme dobre spolupracovať. Je ťažké predpovedať výsledok, lebo súboje sú vždy veľmi tesné, ale samozrejme že spravíme pre víťazstvo všetko", hovorí Loeb.

Sébastien Loeb už raz súťaž tímov vyhral a bolo to v roku 2004, keď bol jeho tímovým kolegom Jean Alesi.

Vladislav Maschl;img-6910.jpg

Čo sa týka individuálnej súťaže, tak Loeb drží pozoruhodný rekord, pretože sa mu podarilo dostať do finále 6 krát - teda každý rok, kedy sa Race of Champions zúčastnil. Vyhrať sa mu podarilo trikrát.

Ohľadne svojich šancí na zisk individuálneho titulu Sébastien Loeb hovorí: „V týchto pretekoch je vždy niečo nové, tak je dôležité čo najrýchlejšie sa adaptovať na každý typ auta, je to otázka citu. Nie je v tom žiadne tajomstvo a ja sa na to nejako špeciálne nepripravujem. Proste len vždy idem najrýchlejšie ako viem a o tom to je."

Tomáš Mansfeld;loeb_08.jpg

Po tom, ako sa minulý rok Race of Champions konal v Pekingu sa tento rok presúva naspäť do Európy. Konať sa bude v Espirit aréne v nemeckom Dusseldorfe v dňoch 27. - 28. novembra.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri