Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb: „S dcérou Valentine sa už tešíme ku krbu“

Friday, 24. 12. 2010 - 10:07, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb: „S dcérou Valentine sa už tešíme ku krbu“

Život profesionálneho rally jazdca nie je vždy taký úžasný, ako by sa mohlo zdať. Svoje o tom vie aj Sébastien Loeb, ktorý kvôli svojej kariére nemá na svoju rodinu a najmä na svoju dcéru toľko času, koľko by si prial. V rozhovore pre český denník Právo sa okrem toho rozhovoril aj o sebe a o tom, ako trávil a trávi Vianoce.

Je ťažké potešiť sedemnásobného šampióna, ktorý môže mať všetko, na čo pomyslí?
Sébastien Loeb:
„Nepotrebujem žiadne darčeky. Pre mňa má najväčšiu cenu vedomie, že všetci blízki, ktorých mám rád, sú zdraví. Znie to obyčajne, ale skutočne tomu tak je. Po namáhavej sezóne je pre mňa najvzácnejšie, že mám pokoj a som v kruhu rodiny."

Marián Bazala;ms-bulharsko-887.jpg

Je pre vás obdobie okolo Vianoc akýmsi balzamom po celoročnom zhone? Tento rok bolo vo WRC 13 podujatí, budúcoročná sezóna bude rovnako dlhá. Koľko času vlastne trávite doma?
Sébastien Loeb:
„Málo. Neuveriteľne málo. Momentálne mi život profesionálneho jazdca zaberá skutočne veľmi veľa času."

Nevyčíta vám manželka, že trávite tak veľa času mimo domu a na rodinu nemáte moc času?
Sébastien Loeb:
„Našťastie má pre to pochopenie. Zoznámili sme sa v čase, keď som sa už venoval rally. Preto to všetko znáša."

Martin Trenkler;loeb03a.jpg

Takže nemáte dostatok času ani na dcéru?
Sébastien Loeb:
„ Priznám sa, že nie. Keď sme však spolu, tak sa snažím o kvalitne strávený čas, keď už Valentine nemôžem dať kvantitu."

Vynahradíte desiatky dní strávených v hoteloch darčekmi? Nemáte sklony dcéru rozmaznávať a dovoliť jej toho viac, ako je dovolí manželka?
Sébastien Loeb:
„Myslím, že som celkom nadšený otec. Rád trávim s Valentine čas len vo dvojici, tak si toho najviac užijeme. Snažím sa ju nerozmaznávať a skôr ju učím hodnote vecí, ale niekedy je ťažké odolať.."

Tibor Szabosi;1t1u1929.jpg

Ostáva vám po plnení si otcovských povinností a záväzkov voči rodine aj nejaký čas na vaše záľuby? Ako najradšej relaxujete?
Sébastien Loeb:
„Aj mimo rally vyhľadávam skôr adrenalínové zážitky. Mám rád silné zážitky. Jazdím na motorke, motokárach a taktiež veľmi rád lyžujem. A asi ako každý sa snažím nájsť si čas aj na mojich priateľov."

Ako prebiehajú Vianoce vo vašej rodine?
Sébastien Loeb:
„Tradične budeme čakať na Père de Noel (Otec Vianoc - francúzska verzia Ježiska). Ten nadelí 25. decembra ku krbu veľa darčekov. S narodením Valentine pre mňa získali Vianoce nové čaro, sú úplne odlišné od toho, čo bolo v minulosti. Veľmi ma teraz bavia a na 25. decembra sa veľmi teším."

Martin Trenkler;_m_00734.jpg

Valentine sú tri roky. Čo je spraví najväčšiu radosť?
Sébastien Loeb:
„Väčšinou sú to úplné maličkosti, o ktorých by to nikdy nikto nepovedal. Najradšej má, samozrejme, hocijaké hračky. A stále sú veľmi žiadané autíčka a to aj napriek tomu, že ich už má nespočetne veľa."

Vybrať darček pre dcéru asi nie je veľmi zložité. Čím ale potešíte svoju životnú partnerku?
Sébastien Loeb:
„To je skutočne nepredstaviteľne ťažká úloha. Na toto ja proste nemám bunky.."

Monica Parisotto;loeb-elena_4.jpg

Prezradíte nám vaše zážitky z Vianoc z čias, keď ste bol ešte dieťa?
Sébastien Loeb:
„Asi najviac spomínam na to tajomno, či vôbec ráno niečo nájdem pri krbe. Často som kvôli tomu ani nemohol zaspať, ale tak je to asi u všetkých detí. Teraz prežívam túto špeciálnu atmosféru znovu so svojou dcérou a som za to veľmi rád."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri