Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jean Todt uvažuje o zrušení pravidla SupeRally

Saturday, 25. 12. 2010 - 21:32, Katarína Ďurecová   

Jean Todt uvažuje o zrušení pravidla SupeRally

Prezident FIA Jean Todt nie je veľkým fanúšikom pravidla SupeRally, ktoré umožňuje posádkam, ktoré z rôznych dôvodov museli odstúpiť a nedokončili etapu, návrat do rally s možnosťou bodovania. Prvýkrát bolo toto pravidlo vyskúšané v roku 2004 v Grécku, ale to ešte bez toho, aby mali posádky nárok na zisk bodov. Od roku 2005 funguje toto pravidlo tak, ako ho poznáme dnes a teda jazdci, ktorí pokračujú pod pravidlom SupeRally, majú možnosť bodovať.

„Nie som moc veľkým fanúšikom SupeRally. Je to asi dobré pre divákov - ľudia, ktorí cestovali veľa kilometrov, len aby videli tých najlepších jazdcov, by boli sklamaní, ak by ich nevideli. Možno by bolo možnosťou povoliť týmto posádkam pokračovať formou testu, ale bodovať aj napriek tomu, že už raz odstúpili? Táto myšlienka sa mi nepáči, je to pre mňa nelogické", hovorí svoj názor ohľadne pravidla SupeRally Jean Todt.

Tibor Szabosi;_m5m4180.jpg

Todt ale zároveň dodáva, že s prípadnou zmenou sa ale nechce zbytočne ponáhľať: „Existujú určité procesy na zmeny ale predtým, než to zmeníme, sa musíme uistiť, že sa jedná o dobrú zmenu, ktoré nevyvolá veľa emocionálnych reakcií. Musíme sa uistiť o tom, že sa jedná o správny krok."

Vladislav Maschl;img-6200-3.jpg

Tímy sú ale zrejme skôr za zachovanie tohto pravidla. Malcolm Wilson sa ohľadne prípadnej zmeny vyjadril: „Súkromníkov, juniorov a jazdcov SWRC stojí účasť v majstrovstvách sveta veľa peňazí a ak by museli odstúpiť po prvej etape, tak všetky tie peniaze a úsilie bude na zmar. SupeRally im dáva šancu získať skúsenosti. SupeRally udržuje autá na rýchlostných skúškach, čo je dobrá vec."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri