Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb nie je fanúšikom dlhých podujatí

Thursday, 22. 03. 2012 - 17:24, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb nie je fanúšikom dlhých podujatí

Prezident FIA Jean Todt a manažérka FIA Michele Mouton by najradšej videli návrat dlhých, vytrvalostných podujatí do kalendára WRC, ktoré by mali predstavovať určitý návrat WRC ku svojim koreňom. O tomto koncepte momentálne prebieha veľká debata a svoje k tomu povedal i Sébastien Loeb, ktorý s ním nesúhlasí pretože je to podľa neho nuda a vlastne iba ešte viac stále toho istého.

„Jazdím už dlho a musím priznať, že veci ako zoznamovacie jazdy sú pre mňa už trochu nudné. Jedna z vecí, kvôli ktorým chcem zrejme v budúcnosti prestať, je cestovanie, ktoré trvá veľmi dlho. Nechcem povedať, že sa na základe tohto rozhodnem o svojej budúcnosti, ale pre dlhé rally nemám veľkú motiváciu", vyjadril sa Sébastien Loeb.

Vladislav Maschl;crw-8820.jpg

„Teraz už začíname so zoznamovacími jazdami v pondelok namiesto utorka, čo znamená, že na rally musím odletieť už v nedeľu, čo ale neznamená, že by som sa vrátil o deň skôr", pokračuje Sébastien Loeb, ktorý pripustil, že by zmene bol naklonený, pokiaľ by to bol pre celý rally šport prínos, čo je ale niečo, o čom nie je príliš presvedčený.

„Pokiaľ mi poviete, že je to dobrý formát pre médiá a že z týchto dlhých rally budeme niečo mať, tak okej, rozumiem. Som jazdec a budem jazdiť kedy a kde mi povedia. Nepredstavuje to pre mňa ale žiadnu ďalšiu výzvu, je to vlastne len viac rýchlostných skúšok, ktoré sú inak úplne rovnaké", hovorí osemnásobný majster sveta.

Copyright manufacturer;loebs-twfr1111-013.jpg

A aký formát by sa teda pozdával samotnému Loebovi? „Viac by sa mi páčilo začať so zoznamovacími jazdami v stredu ráno a dokončiť ich vo štvrtok večer. Potom pretekať v piatok a sobotu, potom mať párty a v nedeľu ísť domov."

Otázkou teda ostáva, koľko vytrvalostných, dlhých podujatí sa budúci rok v kalendári WRC objaví a či to Sébastiena Loeba znechutí natoľko, že ukončí kariéru. Zmluvu s Citroenom má síce do konca roka 2013, ale hovorí sa o tom, že pokiaľ bude chcieť, môže skončiť i o rok skôr. V súvislosti s Loebom sa vo švajčiarskych médiách objavila i ďalšia zaujímavá informácia - Sébastien Loeb by mal podľa všetkého štartovať na švajčiarskej Rallye du Chablais, ktorá sa koná 1. júna. Predstaviť by sa mal za volantom Citroenu DS3 WRC a na sedadle spolujazdca vystrieda Danielu Elenu Loebova žena Séverine.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri